Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

1 травня в Україні стартує послуга перенесення номера

1 травня в Україні стартує послуга перенесення номера

Від сьогодні, 1 травня, українці матимуть змогу переносити свій номер при зміні оператора. Ця послуга називається MNP (Mobile Number Portability – перенесення мобільного номера).

ВІДЕО ДНЯ

Як пише видання AIN.UA, закордоном вже давно користуються MNP. В Україні про це говорять вже кілька років, однак із її запровадженням виникли певні труднощі. В Україні відповідний закон прийнятий ще в 2010 році, але включення цієї послуги постійно відкладали. 

Як працюватиме MNP?

Ця функція працює завдяки роботі централізованої бази даних, де є інформація про усі збережені номери. Тож номер будуть переносити з однієї мережі в іншу повністю, включаючи код мережі оператора (перші три цифри). Послуга буде доступною для усіх абонентів.

Реклама
Читайте також:
З 1 травня зміняться правила оплати "комуналки"

Як налаштувати послугу?

Користувачеві потрібно зареєструватися, надавши SIM-карту та документи (паспорт, права, податковий номер тощо). Після цього потрібно буде подати заявку оператору. Юридичні особи можуть подавати групові заявки на перенесення номера. Після цього абонент отримує нову SIM-карту зі старим номером.

Реклама

До речі, якщо інший абонент буде дзвонити на цей номер, він буде чути голосове повідомлення про це. Перевірити, чи був номер перенесений, можна буде за допомогою USSD-запиту.

Як вже повідомили в "Київстар" та "Vodafone Україна", ця послуга для абонентів буде безкоштовною. При переході в нову мережу абонент зможе сам вибрати собі тариф. Важливо, що кошти зі старого рахунку не перенесуться автоматично. Аби їх перенести, потрібно звернутись до старого оператора і подати відповідну заяву.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно