Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті запрацював тимчасовий пункт перетину кордону

На Закарпатті запрацював тимчасовий пункт перетину кордону
ВІДЕО ДНЯ

Протягом п’яти днів, починаючи від сьогодні, на українсько-польському кордоні функціонуватиме пункт перетину кордону «Лубня – Волосате». Його відкрили 1 травня на околиці села Лубня Великоберезнянського району відповідно до домовленостей з польською стороною.

Ініціативу щодо створення можливості перетину кордону до Республіки Польща через територію Закарпаття реалізовано у рамках «Днів добросусідства України та Польщі», яку проводять разом з Підкарпатським воєводством.

Реклама

На території, де сьогодні відкрили тимчасовий пункт перетину кордону, пролягає популярний туристичний маршрут, то ж у майбутньому тут планується створення постійного міжнародного пункту пропуску, де оформлятимуть громадян усіх держав світу.

Читайте також:
Закарпатці повертаються на заробітки: на КПП чималі черги
Реклама

Наразі пропуск осіб здійснюється з 08.00 до 20.00 за дійсними документами на право перетину кордону. Контрольні операції здійснюють прикордонники Чопського загону. Перевірку документів проводять з використанням рухомого комплексу «Гарт-1/П», який забезпечує внесення інформації про оформлених осіб до загальної бази даних прикордонного відомства.

Перші статистичні цифри свідчать про досить високий інтерес подорожніх до можливості потрапити до Польщі саме у цьому місці. Станом на 15.30 на вибуття з України оформлено 286 осіб, з яких 200 громадян України та 86 громадян інших держав. На в’їзд в Україну здійснено пропуск 335 осіб, з яких 124 українці та 211 іноземців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно