Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородських ромів закликають вакцинуватися від кору

Ужгородських ромів закликають вакцинуватися від кору

У зв’язку з інтенсивними темпами поширення кору медики, працівники управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради продовжують роз’яснювальну роботу. На жаль, кількість відмов від щеплень залишається високою, тому днями, зокрема, провели зустріч у мікрорайоні Радванка, у місцях компактного проживання ромів.

ВІДЕО ДНЯ

Із ужгородцями спілкувалися начальник управління охорони здоров’я міськради Василь Решетар, директор департаменту праці та соціального захисту населення Андрій Біксей, заступник директора цього департаменту та депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват. Вони розповідали про важливість вакцинації, зазначали, що безкоштовна вакцина є в усіх сімейних амбулаторіях міста, тож закликали йти і робити щеплення.

Читайте також:
У Мукачеві від кору померла дитина
Реклама

Нагадаємо, у 2018 році в Ужгороді зареєстровано 438 випадків захворювань (у тому числі 266 дітей), із них 207 – нещеплені, у 193 осіб невідома кількість щеплень через відсутність документально підтверджених даних, лише 38 захворілих мали документально підтверджені дані про щеплення (8,65%).

За перші три місяці 2019 року в Ужгороді на кір захворіли 218 осіб, причому зросла питома вага захворілих дорослих (2018р. – 27,5%, 2019 р.– 61,1% . Більшість захворілих не мали щеплень або ж документальних підтверджень, що вони були зроблені.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно