Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Голова Верховної Ради сьогодні підписав закон про мову

Голова Верховної Ради сьогодні підписав закон про мову

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про функціонування української мови як державної. Рада відхилила усі постанови про скасування цього закону. Верховна Рада відхилила усі чотири проекти постанов, якими деякі народні депутати пропонували скасувати результати голосування у другому читанні та в цілому за законопроект 5670-д про функціонування української мови як державної.

ВІДЕО ДНЯ

Жоден із проектів постанов, рекомендований Комітетом з регламенту Ради до розгляду у парламенті 14 травня 2019 року, не набрав необхідних 226 голосів, щоб вважатися ухваленим. Отже, скасувати результати голосування за мовний закон, як хотіли депутати з фракції "Опозиційний блок" та деякі позафракційні депутати, не вдалося.

Читайте також:
Позиція Угорщини: закон про державну мову в Україні порушує права угорських меншин
Реклама

"Сьогодні історичний день. Зараз я підпишу Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". У найближчі години або дні його підпише президент України. Він буде опублікований у "Голосі України" і стане законом", – сказав Парубій, підписуючи документ.

Отже, відхиливши ці постанови, Рада розблокувала можливість голові парламенту підписати закон про мову, що голова Ради Андрій Парубій невідкладно зробив. Тепер закон повинен підписати президент України, а чинності він набуде після публікації у виданнях "Голос України" та "Урядовий кур’єр".

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно