Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Люди масово виїжджають на заробітки: на Закарпатті є понад 10 тисяч вільних робочих місць

Люди масово виїжджають на заробітки: на Закарпатті є понад 10 тисяч вільних робочих місць

Люди масово виїжджають на заробітки: на Закарпатті є понад 10 тисяч вільних робочих місць

Незважаючи на те, що в Закарпатську область почали заходити потужні транснаціональні компанії зі своїми інвестиціями, вкладаючи їх у промислові об’єкти, виникла парадоксальна ситуація – нестача робочих рук.

ВІДЕО ДНЯ

Так зване заробітчанство як явище серед мешканців краю не зникло, а, навпаки, набуло небачених масштабів, адже за кваліфіковані руки і одну й ту ж роботу за кордоном платять у рази більше, а отже, для наших людей попри усі ризики і певні незручності є стимул виїжджати туди на роботу, аби прогодувати себе і свої родини. Саме тому нині в області став гостро відчуватися відтік молодих професійних кадрів, дефіцит представників робітничих професій та управлінців. Для прикладу, на кінець квітня поточного року в області є понад десять тисяч вакантних посад, що майже на тисячу більше аналогічного періоду торік.

Читайте також:
Після свят закарпатці масово рушили на заробітки за кордон
Реклама

А щоб вплинути на ситуацію в плані призупинення відтоку робочої сили Закарпатською обласною службою зайнятості, її філіями на місцях проводиться цілий ряд мотиваційних заходів, покликаних посприяти зайнятості населення, призупинити його відтік за межі області, будувати своє життя і професійно зростати вдома. Особливо це стосується молоді.

За перші три місяці 2019 року охоплено 35,8 тисяч осіб з числа зареєстрованих безробітних та учнівської молоді навчальних закладів різних типів, з яких учні загальноосвітніх шкіл становили 16,8 тисяч. Значно активізувалась робота по проведенню професіографічних екскурсій на підприємства, організації та установи учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, профтехучилищ, студентів вищих навчальних закладів та безробітних у рамках днів відкритих дверей, знайомство їх з існуючими вакансіями і особливостями та специфікою роботи у ході ярмарку вакансій тощо.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно