Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги

В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги

В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги

Сьогодні, 5 червня, на площі Народній в Ужгороді відбулося урочисте відкриття масштабних Всеукраїнських змагань бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю «Закарпатські медичні ралі – 2019». У змаганнях беруть участь 34 команди з різних областей України, які представляють 52 тисячі фахівців вітчизняної екстреної меддопомоги та медицини катастроф, а також 6 команд із Румунії, Литви, Словаччини, Польщі.

ВІДЕО ДНЯ

Оскільки торік перше місце на аналогічних змаганнях у Черкасах виборола бригада Закарпатського територіального центру ЕМД, то цьогоріч почесне право приймати гостей випало нашому краю.

В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги – 01
Реклама

На урочисте відкриття масштабного дійства прибули керівники області, Українського-науково-практичного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, представники Міністерства охорони здоров’я України, УжНУ, зарубіжні гості та судді. З вітальними промовами до учасників дійства звернулися в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Галас, голова облради Михайло Рівіс та ін.

Читайте також:
В Ужгородському районі проходять навчання працівників екстреної медичної допомоги
Реклама

Ярослав Галас у своєму виступі наголосив, що це висока честь для нашого краю приймати такі змагання, яку виборола лікарська бригада Закарпатського територіального центру екстреної меддопомоги торік. Та додав, що на учасників чекають видовищні конкурси, під час яких вони демонструватимуть свої знання, навички. Він закликав гостей, серед іншого, звертати увагу на красу нашого унікального туристичного, багатонаціонального краю та його гостинних жителів.

В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги – 02

Михайло Рівіс від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто також щиро привітав учасників на закарпатській землі, назвавши змагання святом професійного вміння. Подякував за вчасні доїзди і врятовані життя. Побажав якомога краще продемонструвати свої знання, досвід, чому сприятиме ще й сонячна погода після прохолодних затяжних дощів, а також бути, як кажуть на Закарпатті, «файними, ипними і шіковними» чи то гарними, спритними і вмілими, знайти нових друзів, бо саме такими заходами ми демонструємо, що Україна в нас ‒ єдина, що ми – єдиний дружній європейський народ, що центр Європи знаходиться в Україні. Затим наголосив, що про цю важливу в житті кожного з нас службу написано чимало пісень та згадав одну з них, де йдеться про те, що нічого нема неможливого для лікаря невідкладної допомоги. Відтак висловив упевненість у тому, що у цих насичених, цікавих змаганнях однозначно переможе сильніший. На завершення побажав всім учасникам привезти із нинішнього свята в свої родини тільки позитивні емоції, щоб домівки завжди повнилися злагодою та миром, а лихії напасті та ворожі люди обходили стороною.

Реклама
В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги – 03

З вітаннями та настановами виступили директор Українського-науково-практичного центру ЕМД та МД Євген Мороз, професор університету Віндельбір США Браян Мак Мюррей, головний суддя змагань, професор Віталій Крилюк.  На завершення урочистостей команди біля входу у головну споруду області зробили спільне фото на згадку. Та відповідно до програми водії команд відбули на територію аеропорту «Ужгород» для конкурсних змагань, інші учасники – у конференц-зал УжНУ для участі у науково-практичній конференції.

 

В Ужгороді стартували Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно