Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Платять значно більше, ніж у сусідніх країнах: заробітчани хочуть їхати далі на захід

Платять значно більше, ніж у сусідніх країнах: заробітчани хочуть їхати далі на захід

Платять значно більше, ніж у сусідніх країнах: заробітчани хочуть їхати далі на захід

Українські трудові мігранти, які зараз працюють у Польщі, планують їхати далі на захід – до Німеччини, Швеції, Голландії чи Норвегії.  Про це йдеться в дослідженні, проведеному польською компанією з працевлаштування іноземців EastWestLink.

ВІДЕО ДНЯ

Утім, через мовний бар’єр, а також дуже високі кваліфікаційні вимоги до працівників, відтік українців з Польщі не буде дуже значним, йдеться у дослідженні. "Варто звернути увагу на зростання зацікавлення серед українців країнами, які традиційно обирають поляки. Без сумніву, це є результатом здобування ними досвіду під час перебування в Польщі і ознайомлення з міграційними напрямками поляків", – повідомив директор компанії EastWestLink Анджей Коркус.

Читайте також:
Поліція перевірятиме регіони, в яких багато заробітчан: Чехія, Словаччина та Польща заявили про рейди
Реклама

Зокрема, кількість українців, які хочуть виїхати з Польщі на роботу до Німеччини за рік зросла на 7% і зараз становить понад 30%. До Чехії хочуть виїхати 13% українців, які зараз працюють в РП. Водночас, на 5-6% зросла кількість українців, які хочуть виїхати до Швеції (7,2%), Голландії (6,8%) та Норвегії (6,6%). Рік тому до цих країн північної Європи хотіли виїхати лише 1-2% українців.

Як підкреслюється, ¾ українців знають про те, що Німеччина з 2020 року відкриває свій ринок праці для іноземців з-за меж ЄС. Утім, небагато з них володіють інформацією про те, що Берлін ставить високі вимоги до працівників – знання мови, а також наявність відповідної кваліфікації.

Реклама

За результатами дослідження, лише 7,6% українців, які працюють в Польщі, мають кваліфікації для роботи у ФРН. Наголошується, що слабким місцем польського ринку праці у порівнянні з німецьким є значно нижчі зарплати. Натомість, перевагами є близькість мов і можливість отримання швидкого дозволу на проживання в Польщі.

Як раніше писало "PMG.ua", молодий закарпатець поїхав на заробітки і потрапив у халепу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно