Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Реконструкція Палацу культури у Мукачеві: скільки мільйонів уже витратили

Реконструкція Палацу культури у Мукачеві: скільки мільйонів уже витратили

Реконструкція Палацу культури у Мукачеві: скільки мільйонів уже витратили

«Палац культури і мистецтва» в Мукачеві – будівля, на яку містяни чекають ще з 2012 року. Попередня каденція влади не довела розпочате до кінця, і будівництво було призупинене.

ВІДЕО ДНЯ

Та у 2018 році, коли вже обрали підрядника і навіть встановили терміни здачі, здавалося, що фініш близько. 30 червня 2019 року – день, коли громада мала побачити оновлену будівлю. Проте вже традиційно будівництво масштабного проекту у місті над Латорицею не закінчилося вчасно.

Близько 7 років назад на місці цієї будівлі був будинок офіцерів. У 2012 році попередня каденція міської ради і колишній міський голова вирішили продати існуючий на той час будинок культури, який розташовувався на площі Кирила і Мефодія в центрі міста.

Реклама

У 2012 році представники міської влади запевнили: ремонтні роботи будуть завершені до кінця 2015 року. Назвали кошторисну вартість робіт: 15 мільйонів гривень. Кошти на реконструкцію надходили із бюджету розвитку міста. У 2015 році, коли прийшла нова каденція депутатів, питання палацу будинку культури знову було підняте.

Читайте також:
При реконструкції парку в Мукачеві зникли мільйони гривень?
Реклама

Наразі ж фінансові аналітики проаналізували, яка ж реальна вартість будівництва такого проекту. Загальна площа реконструкції – 2064 кв. м., вартість 1 кв. м. реконструкції – 9 тисяч грн. У такому випадку приблизна вартість реконструкції – близько 18.5 мільйонів, а станом на 1 січня 2019 року використано 27 млн. 600 тис. 876 грн. Питання: куди і на що пішли 9 мільйонів гривень коштів платників податків? Ба більше, загалом вже передбачено на довгоочікувану будівлю більше 59 мільйонів гривень.

Якщо розглянути детальніше, хто є виконавцем ремонтних робіт даної будівлі, то переможцем тендеру «Реконструкція будівлі по вул.Штефана Августина, 19 – Недецеї, 33 під «Палац культури і мистецтва» в м.Мукачево» визнали ПП «УКРПРОМБУД-Б». Згідно з даними Міністерства юстиції це підприємство знаходиться у Чернігівській області, місто Прилуки. Серед засновників його є і житель Закарпаття на прізвище Савко, який, за офіційною інформацією, проживає в Іршавському районі.

Але що цікаво, термін виконання робіт був зазначений 30 червня 2019 року. Нагадаємо, це не єдина фірма, яка не вкладається у терміни, визначені договором. Така ж сама ситуація з будівлею ЦНАПУ. Палац культури та мистецтв мав бути зданий у експлуатацію 30 червня. Наразі об’єкт готовий на 70 %. І знову обман та виконавці з-за меж області. Схема, яка мукачівцям не приносить жодної користі.

Реклама

Підсумовуючи: всього на палац культури передбачено майже 60 мільйонів гривень. Наразі, за інформацією міської ради, використано більше 27 мільйонів. «Після консультацій із будівельниками стає зрозуміло, що наразі використано фактично не більше 18,5 – 19 мільйонів. Питання? Де різниця? Ми готові почути думку міськоївлади, подати їх позицію, аби вони чітко роз’яснили, чому з’являються мільйонні переплати, а це – кошти мукачівців, – зазначають журналісти «М-студіо». – Наразі мова про майже 9 мільйонів, і ще невідомо на що – 25 мільйонів. Вдумайтеся в суми. До слова, коштів у місті завдяки платникам податків предостатньо. Наразі лише 20 мільйонів на депозитах. Така математика у місті №1. Нагадаю, керують Мукачевом представники «Єдиного центру».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно