Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Книгу презентували й автора вшанували

Книгу презентували й автора вшанували
У прес-центрі «Панорама» у Мукачеві 19 липня відбулася презентація нової книги «Туризм і мистецтво».

Її автор – професор Ужгородського національного університету, доктор історичних наук, заслужений працівник освіти України, шеф-редактор інформаційного холдингу «Панорама медіа група» Василь Васильович Гарагонич напередодні святкував 60-річний ювілей. Отож, ці дві події стали предметом обговорення на зібранні. До нової монографії, до речі восьмої за ліком в активі автора, увійшли дорожні нотатки із зарубіжних і вітчизняних подорожей та історико-мистецтвознавчі нариси, які впродовж 2017-2019 років друкувалися на сторінках газети «Панорама» та інтернет-видання «PMG.ua».

ВІДЕО ДНЯ

Привертають увагу матеріали про поїздки автора до США, Індії та Об’єднаних Арабських Еміратів, а також на знамениті Шацькі озера Волині, у серце Карпат – Буковель, на Синевирське озеро та Кленовецькі озера.

Окрім того книга містить оригінальні розповіді про народних художників України Степана Шолтеса, Антона Кашшая, Івана Ілька, Івана Шутєва, Василя Свалявчика, Василя Свиду, Івана Бровді, заслужених художників України Золтана Шолтеса, Йосипа Бабинця, Василя Брензовича, Василя Шиндру, Антона Шепу, Ларису Бровді, а також талановитих митців Олександра Громового, Василя Дуба, Юрія Шелевицького, Петра Свалявчика, Олександра Федяєва, Петра Пугу, Василя Вовчка, Ігоря Луценка, Івана Івановчика, Раїсу Дорожникову, Антона Секереша, Любов Павлишин, Тиберія Йонаша... Чимало з них завітали на презентацію нової книги, що поєднала туризм і мистецтво.

Реклама

Василь Гарагонич під час презентації книги

Книгу презентували й автора вшанували – 01
Реклама

Спільним розпорядженням голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігоря Бондаренка та голови обласної ради Михайла Рівіса Василь Гарагонич нагороджений вищою відзнакою Срібної Землі – нагрудним знаком «За розвиток Закарпаття». Присутній на зібранні заступник голови ОДА Ярослав Галас вручив ювіляру цю нагороду і побажав нових творчих успіхів.

Нагорода За розвиток Закарпаття

Книгу презентували й автора вшанували – 02
Реклама

З Києва надійшла приємна звістка – ректор Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова академік В.П.Андрущенко нагородив Почесною відзнакою – срібною медаллю «Михайло Петрович Драгоманов 1841-1895» колишнього докторанта вишу Василя Гарагонича за створення позитивного іміджу та популяризацію університету на Закарпатті і надіслав йому Диплом та медаль.

Читайте також:
Василь Гарагонич: "З усіх моїх титулів найдорожчий – професор національного університету"

Ректор Східно-європейського слов’янського університету Людмила Несух разом із проректором і за сумісництвом головним редактором газети «Спорт-тайм» Степаном Селменським вручили колезі квіти, вітальну адресу та висловили найщиріші побажання.

Вітання від колег

Книгу презентували й автора вшанували – 03

Декан факультету туризму та міжнародних комунікацій ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Наталія Габчак вручила імениннику Грамоту за підписом ректора УжНУ професора В.І.Смоланки та подяку від рідного факультету.

Подяка від рідного факультету

Реклама
Книгу презентували й автора вшанували – 04

Секретар Мукачівської православної єпархії отець Віктор за благословенням Митрополита Мукачівського й Ужгородського Феодора привітав ювіляра і вручив відзнаку єпархії та відповідну грамоту.

Відзнака єпархії

Книгу презентували й автора вшанували – 05

Голова обласної організації Національної спілки журналістів України Віталій Мещеряков передав винуватцю урочистостей вітання від голови НСЖУ Сергія Томіленка і вручив Почесну грамоту секретаріату НСЖУ.

Василю Гарагоничу передано почесну грамоту секретаріату НСЖУ

Книгу презентували й автора вшанували – 06
Реклама

Закарпаська обласна рада професійних спілок також нагородила Василя Гарагонича Почесною грамотою.

Київський гість академік Академії будівництва України Петро Варшавець передав Василю Гарагоничу у подарунок двотомник від колишнього мера столиці Івана Салія з визнанням та прихильністю автора, а також вручив орден «Зірка слави та заслуг».

Академік Академії будівництва України Петро Варшавець

Книгу презентували й автора вшанували – 07

Своїми думками про книгу та вітаннями на адресу її автора поділилися народні художники України Степан Шолтес та Василь Свалявчик, заслужені художники України Василь Брензович та Василь Попович, заслужений журналіст України Людвиг Бучинчик, інші учасники презентації. Зійшлися на тому, що такі публікації актуальні і потрібні, адже популяризуючи митців та мистецтво у цілому, ми сприяємо розвиткові туризму.

Вітання ювіляра

Книгу презентували й автора вшанували – 08
Реклама

У різний спосіб ювіляра вітали перший Прем’єр-міністр України Вітольд Фокін, перший проректор УжНУ Олександр Сливка, голова Мукачівської районної ради Іван Михайло, голова облорганізації НСХУ Борис Кузьма, колишній головний редактор газети «Відомості міліції» полковник Олександр Маківчук, «новинозакарпатці» на чолі з Мирославою Галас, київський готельєр і ресторатор Христо Роглєв, численні колеги та друзі.

Людвиг Бучинчик вітає Василя Гарагонича

Книгу презентували й автора вшанували – 09

Автор книги-ювіляр щиро вдячний усім, хто привітав його із виходом монографії та знаменною датою у житті, бажає всім здоров’я і Божої благодаті.

 

Книгу презентували й автора вшанували – 10

 

Реклама
Книгу презентували й автора вшанували – 11

 

Книгу презентували й автора вшанували – 12

 

Книгу презентували й автора вшанували – 13

 

Книгу презентували й автора вшанували – 14
Реклама

 

Книгу презентували й автора вшанували – 15

  

Книгу презентували й автора вшанували – 16
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно