Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські митники вилучили в іноземця лікарський препарат

Закарпатські митники вилучили в іноземця лікарський препарат

Закарпатські митники вилучили в іноземця лікарський препарат
ВІДЕО ДНЯ

На митному посту «Солотвино» під час здійснення митного контролю особистої сумки мотоцикліста, угорця, працівники митниці виявили лікарські засоби, які підлягають обов’язковому декларуванню та обмежені до переміщення через митний кордон України. Іноземець на мотоциклі «SUZUKI» їхав з України до Румунії в приватних справах. 50 пігулок медичного препарату «Tramadol», діюча речовина «Трамадол гірохлорид», виявлено серед інших речей. Ця діюча речовина віднесена до переліку наркотичних засобів та психотропних речовин і прекурсорів затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 6 травня 2000 року №770.

Читайте також:  Митники вилучили в українця, який їхав із Чехії, понад 100 літрів пива 

Реклама

Як повідомляє ДФС у Закарпатті, доступ до медпрепарату нічим не ускладнювався, громадянин визнав його своєю власністю та зазначив, що його вартість 450 грн. Переміщення через митний кордон України лікарських засобів, які містять у своєму складі речовини, зазначені в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженому постановою № 770, здійснюється за умови обов’язкового письмового декларування, наявності рецепта, виданого закладом охорони здоров’я або лікарем іноземної держави на ім’я хворого і легалізованого консульською установою України за кордоном, та інших документів, визначених Порядком № 1307.

Таким чином, житель Угорщини не заявив митному органу точні відомості про переміщувані через митний кордон предмети, які підлягають обов’язковому декларуванню та обмежені до переміщення через митний кордон України. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статті 471 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, медпрепарат вилучено.
Нагадаємо, що раніше закарпатські митники вилучили китайського товару на 3 мільйони.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно