Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нещеплені учні не зможуть відвідувати школи, — заява міністерки освіти та науки України

Нещеплені учні не зможуть відвідувати школи, — заява міністерки освіти та науки України

Нещеплені учні не зможуть відвідувати школи, — заява міністерки освіти та науки України

Діти, які з певних причин не були вакциновані до початку навчального шкільного року, не зможуть відвідувати школи, проте мають право здобувати освіту альтернативними способами. Про це заявила міністерка освіти та науки України Лілія Гриневич під час спільного брифінгу з виконувачкою обов’язків очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляною Супрун. "Ви робите вибір щодо своєї дитини, але ви при цьому створюєте загрозу щодо інших дітей у колективі. Коли ми забезпечуємо навчально-виховний процес, ми повинні дбати про усіх дітей. Якщо дитині щеплення на якийсь період часу протипоказане у зв’язку з якимось захворюванням, тоді має бути чітко зрозуміло, коли вона це щеплення отримає.

ВІДЕО ДНЯ

Якщо це якась світоглядна позиція батьків, то вони мають право обрати інший альтернативний спосіб здобуття освіти. У нас є альтернативні форми навчання — дистанційне або індивідуальне", — наголосила вона. За словами міністерки, питання щодо допуску кожної конкретної дитини вирішуватиме керівництво навчального закладу, яких в Україні понад 16 тисяч. "До пакету документів дитини повинні отримати інформацію, чи мала дитина щеплення відповідно до Національного календаря щеплень. Також є медичний працівник у навчальному закладі. Якщо батьки категорично відмовляються від щеплення, то в цьому випадку вони можуть написати заяву на індивідуальну чи дистанційну форму навчання до керівника навчального закладу. Керівник навчального закладу може забезпечити таку форму навчання", — пояснила вона. Водночас Гриневич закликала батьків не ставити дітей в такі умови, коли вони уникатимуть соціалізації і нормального навчання, тільки у зв’язку з "необґрунтованою позицією". 

Читайте також:
Лілія Гриневич зустрілася із закарпатськими школярами
Реклама

Своєю чергою Супрун розповіла, що батьки спонукають лікарів до незаконних дій, щоб діти потрапили до школи нещепленими. "Ми зараз звертаємося до батьків, щоби вони вакцинували своїх дітей перед шкільним роком. Розуміємо, що деякі батьки у якийсь час могли купити сертифікат вакцин, хоча дитина не була вакцинована, ми не будемо зараз звертати на це увагу. Підіть і вакцинуйтеся, бо це є найкращий спосіб захисту дітей, і всіх, хто займається дітьми в школі. До нас уже зверталися сімейні лікарі, які кажуть, що батьки просять у них видати довідки для дітей, які не вакциновані, щоб вони прийшли до школи. Лікарі не будуть цього робити. Їм заборонено. Не просіть лікарів діяти незаконно, вакцинуйте своїх дітей. І я думаю, що цього року ми побачимо, що цього року буде менше захворювань на кір та інші захворювання", — сказала вона.

Нагадаємо, що відомо, скільки закарпатцям кошуватиме "укомплектувати" дитину до школи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно