Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На яку зарплату згодні українські заробітчани: результати опитування

На яку зарплату згодні українські заробітчани: результати опитування

На яку зарплату згодні українські заробітчани: результати опитування

80% українських заробітчан мають бажання працювати за кордоном із зарплатою понад $1 тис., 10% розраховують там на заробітну плату в $2 тис., а 21% погодяться працювати за кордоном і за суму, меншу $1 тис.

ВІДЕО ДНЯ

Такі дані наводяться за результатами опитування OLX Робота.

Третина заробітчан на сезонних роботах отримувала зарплату понад $1 тис., із них 50% – до $1,2 тис. Ще 32% осіб мали дохід $700-1000, 18% – $500-700.

Реклама

Досвід сезонних робіт за кордоном мають українці віком від 25 до 54 років, серед них 76% – чоловіки.

Тільки 9% опитаних заробітчан не мають бажання повертатися за кордон.

Реклама

60% робітників-мігрантів пояснили, що покинули Україну через недостатній заробіток, а 4/10 – через її економічну нестабільність. Аналогічні причини і серед тих, хто не воліє більше повертатись працювати за межами країни: 42% не влаштовували зарплати в Україні, а 27% – економічний стан.

Читайте також:
Як закарпатським заробітчанам захистити свої права у Чехії?

Головними факторами, через які заробітчани поверталися додому, стали невчасна виплата зарплат, погане ставлення роботодавців, погані умови проживання. Половина респондентів почувались некомфортно на роботі закордоном через те, що знаходились далеко від рідних.

Реклама

До ТОП-країн сезонної міграції потрапили Польща, Росія, Чехія. Найбільше українці бажали б повернутися до США та Німеччини – 82% та 78% відповідно. Ці дві країни розділяють і бажання громадян України залишитися там назавжди – 46% і 45% респондентів.

США посіли перше місце за позитивними враженнями. Друге і третє місця отримали Болгарія (18%) та Німеччина (14%) відповідно.

Росія, Литва та Великобританія в антирейтингу країн серед опитаних українців – на сезонні заробітки туди не хочуть повертатися.

Найбільше українці висловили бажання у майбутньому працювати в Німеччині – 47%, Польщі – 46%, Чехії – 35%, Швеції – 18%, Ізраїлі – 14%.

6 з 10 опитаних вже встигли попрацювати у Польщі (43% у сфері виробництва і 23% – у будівництві). Серед причин шукати роботу в Польщі: близьке розташування з Україною – 57% та висока заробітна плата – 60% респондентів. Для 26% важливу роль відігравав схожий менталітет.

Для 41% сезонних працівників, готових повернутися на роботу за кордон, важлива зарплата, 36% респондентів готові повернутися за хорошого ставлення роботодавця, 25% повернуться через офіційне працевлаштування, а 20% – через безпеку в умовах праці.

Серед тих, хто більше не повернеться працювати за межами України, пріоритети встановлені на своєчасну виплату заробітку, людське ставлення роботодавця, фінансову стабільність, можливість додатково заробити та унормований робочий день.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно