Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через співпрацю судді і рейдерів регіон може втратити інвестора, а люди — робочі місця

Через співпрацю судді і рейдерів регіон може втратити інвестора, а люди — робочі місця

Через співпрацю судді і рейдерів регіон може втратити інвестора, а люди — робочі місця

Суддя Господарського суду Закарпатської області Оксана Ремецькі сприяє рейдерам у заволодінні земельною ділянкою, про це заявляє американський інвестор — компанія Avellana Gold, йдеться у сюжеті телеканалу «Еспресо».

ВІДЕО ДНЯ

Через рішення Оксани Ремецькі американський інвестор ризикує втратити своє підприємство в Україні. За три роки Avellana Gold побудувала нову збагачувальну фабрику на Мужіївському родовищі поліметалічних руд. Тепер землю і сучасне підприємство хоче відібрати компанія Gofer Mining PLC, яку створили через офшор Cengart. Вона має британську реєстрацію, але керує нею група осіб, яку називають причетною до рейдерства в Україні, банкрутства «Закарпатполіметали» та заволодіння ним, зазначають журналісти «Еспресо». 

Реклама

6 вересня під час чергового засідання у цій справі сторони розглядали заяву арбітражної керуючої Кандаурової, щодо перегляду рішення суду про розірвання договору оренди земельної ділянки між Мужіївською сільською радою і підприємством «Закарпатполіметали». Суддя Ремецькі ухвалила рішення задовольнити цю заяву. Однак, як зазначає адвокат компанії Avellana Gold Микола Костюк, суддя не вивчила матеріали справи та не заслухала пояснення всіх учасників процесу. За словами адвоката, це свідчить про сприяння у захопленні підприємства та перешкоджання діяльності Avellana Gold. 

Читайте також:
Закарпатській судді Оксані Ремецькі загрожує до восьми років ув’язнення за рішення в інтересах рейдерів
Реклама

«Це є рейдерство чистої води. Суддя Ремецькі діє заодно з даними особами, адже вона на судовому засіданні яскраво апелює до них, підтримує їх. І, знову ж таки, таке швидке прийняття рішення було неможливе, що також свідчить, що суддя Ремецькі діє заодно з рейдерами», - коментує Микола Костюк.

Суддя Господарського суду Закарпатської області Оксана Ремецькі відмовляється від коментарів: «Я не вирішую, хто рейдер, а хто не рейдер, тільки розглядається спір відповідно до вимог чинного законодавства».

Як повідомляють журналісти, на минулому судовому засіданні суддя Оксана Ремецькі визнала, що порушила таємницю нарадчої кімнати. Адвокат Микола Костюк наразі готує звернення до Вищої ради правосуддя щодо цього порушення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно