Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські підвали готують комунальну катастрофу

Мукачівські підвали готують комунальну катастрофу
Вже прийшла осінь. Незабаром прийдуть й перші холоди. Знову гостро постане питання про опалення населення, але скоріш за все, воно вирішиться більш менш позитивно, адже у міської влади було більш ніж...

Вже прийшла осінь. Незабаром прийдуть й перші холоди. Знову гостро постане питання про опалення населення, але скоріш за все, воно вирішиться більш менш позитивно, адже у міської влади було більш ніж півроку на підготовку.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні ми хочемо попередити про іншу небезпеку, що може статись після відключення центрального опалення в місті, яку ще мало хто помічає. Річ у тім, що більше третини всього житлового фонду Мукачева складають багатоповерхівки. У більшості з цих будинків є підвальні приміщення, через які підведені комунікації в будівлю. Частіше за все, ці підвали в занедбаному стані, простіше кажучи – «без вікон та дверей». Раніше, з приходом зимньої пори, вони частково отоплювались (підогрівались), за рахунок віддачі тепла з труб «центрального опалення». Цієї зими «центрального опалення» вже не існуватиме.

Отож уявімо собі невтішну картину коли в Мукачеві буде стояти сильний мороз. Думаю нижче 15 градусів за цельсієм буде достатньо, щоб в «непідготовлених» до зими підвалах підмерзли труби з водою. А далі відбудеться все неприємне, пов`язане з відсутністю питної води і з відсутністю простої каналізації для мешканців, з однієї сторони, і аварійно-ремонтні роботи з латання цих самих труб для комунальників, з другої сторони. В межах одного будинку це випадок, а в межах міста це вже буде комунальне лихо.

Реклама

Ось така невтішна історія може трапитись в разі не підготовки звичайних підвальних приміщень багатоповерхівок до зими. Сподіваємось, що і комунальники і мукачівці які проживають в висотках прислухаються до наших застережень, і належним чином підготуються до холодів.

С.Альохін, Р. Іллічов

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно