Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Для закарпатської малечі підготували «виноградний сюрприз»

Для закарпатської малечі підготували «виноградний сюрприз»

Багато смачного винограду днями одержать кілька дитячих закладів Закарпаття у якості благодійної допомоги, організованої головою облдержадміністрації Ігорем Бондаренком та засновником виноробної компанії «Шато Чизай» Геннадієм Гутманом.

ВІДЕО ДНЯ

Першими, хто вже отримав із рук керівника області цілющий та соковитий продукт, стали маленькі відпочивальники обласного дитячого спеціалізованого пульмонологічного санаторію «Малятко», що в селі Оноківці на Ужгорощині. Тут перебуває 80 діток, віком від 3 до 11 років, які потребують реабілітацію та лікування від бронхітів та бронхіальної астми. Як відомо, виноград та соки з нього використовуються при лікуванні шлункових, ниркових, серцево-судинних, легеневих та інших захворювань.

Для закарпатської малечі підготували «виноградний сюрприз» – 01
Реклама

«Ми знаємо, що у санаторії «Малятко» оздоровлюються діти з усіх куточків краю зі зниженим імунітетом до хвороб органів дихання. Тож, 200 кілограм винограду смачного сорту підуть лише на користь діткам цієї здравниці. Адже здоров’я дітей – є основою здорової нації», – зазначив голова ОДА Ігор Бондаренко.

Читайте також:
У Мукачеві для двох дітей знайшли нову сім’ю
Реклама

«Впевнений, що ошатні грона з високою поживністю білих ягід, вирощені в урочищі Чизай, додадуть діткам сил та енергії, – зауважив Геннадій Гутман. – А здорове харчування – запорука чудової фізичної форми дитини. Тож, їжте на здоров’я!».

Для закарпатської малечі підготували «виноградний сюрприз» – 02

Після дегустації білого винограду вдячна малеча провела для поважних гостей екскурсію серед дитячих майданчиків, а господарі здравниці розповіли, чим живе їх заклад. Також велику кількість смачного грона доправили в обласний притулок для дітей служби у справах дітей (смт Батєво, Берегівський р-н) та в інші дитячі заклади.

Реклама

До слова, споживання свіжих плодів винограду сприяє виведенню з організму людини радіонуклідів, солей та важких металів. Калорійність 1 кг грона становить 750-800 ккал, що забезпечує 25-30% добової потреби людини в енергії.

Для закарпатської малечі підготували «виноградний сюрприз» – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно