Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті пропонують будувати дороги за канадською технологією – із глини та спеціальної рідини

На Закарпатті пропонують будувати дороги за канадською технологією – із глини та спеціальної рідини

На Закарпатті пропонують будувати дороги за канадською технологією – із глини та спеціальної рідини

Сьогодні, 30 вересня, голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко зустрівся з директором австрійської фірми «ХОЛЬЗО ГмбН» Чаба Палфі, менеджером Йосипом Ола та директором ужгородської фірми ТОВ «ХОЛЬЗО УКРАЇНА» Андрієм Сербайлом.

ВІДЕО ДНЯ

Йшлося про будівництво доріг в області. Гості розповіли, що пропонують для будівництва доріг на Закарпатті використовувати принципово нову для нас канадську технологію, яка передбачає використання як основний матеріал звичайну глину. Останню перемішують зі спеціальною рідиною, яка перетворює матеріал на тверде покриття. Гарантія такого покриття – 10 років, а вартість – у 5-6 разів менша за асфальтобетон. Використовується ця технологія вже у 50-ти країнах останні 30 років. Для України ж вона цілком нова, – інформує прес-служба ОДА.

Читайте також:
З 1 жовтня водіям потрібно дотримуватись важливого правила ПДР
Реклама

Присутній на зустрічі начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович повідомив, що технологія пройшла випробування в експертному столичному інституті, будувати таким способом шляхи можна у будь-яку погоду, а збудована дорога також може бути використана як основа для асфальтобетонного покриття. У нашій області використання цієї технології може значно пришвидшити будівництво доріг, особливо сільських та лісових. Перший експериментальний кілометр дороги з глини планують збудувати між селами Данилово та Олександрівка на Хустщині вже у жовтні нинішнього року.

Ігорю Бондаренку інвестори також продемонстрували відеоролик будівництва дороги з глини де видно, що технологія не потребує спеціальної техніки – будівельники використовують звичайні трактори та катки, і запросили незабаром оглянути новозбудований шлях.

Реклама

– Не бачу перепон, аби не використати на Закарпатті цю унікальну технологію. Якщо вона доведе свою ефективність, це дозволить у кілька разів пришвидшити будівництво доріг в області. Наш край у цій справі стане прикладом для всієї країни. Гадаю, що ця ідея дуже корисна, оскільки добре поєднує прийнятну ціну і високу якість. Можу вас запевнити, що матимете повну підтримку облдержадміністрації у реалізації цього проекту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно