Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

День туризму – у Сент-Міклош

День туризму – у Сент-Міклош
ВІДЕО ДНЯ

На факультеті туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету відзначили професійне свято – Всесвітній день туризму. 

День туризму всі любителі подорожей відзначають 27 вересня. Свято започаткували члени Всесвітньої туристичної організації у далекому 1979 році.

Реклама

Професійне свято з року в рік на факультеті відзначають по-різному. Родзинкою цьогорічного, без сумніву, став виїзд студентів-першокурсників за маршрутом Ужгород – смт. Чинадієво – Ужгород. Студентів та викладачів факультету люб’язно прийняв у своєму маєтку орендар замку Сент-Міклош – Йосип Бартош. Почесним гостем свята став заступник голови Мукачівської райдержадміністрації Олександр Богів, який привітав колег з професійним святом.

Святкова програма розпочалася зі вступного слова деканеси факультету Наталії Габчак, яка упродовж багатьох років дбає, оберігає і примножує красу і наукові здобутки факультету, добре розуміє проблеми студентів, завжди шукає щось нове, пропонує актуальне, орієнтується на майбутнє! Вона привітала студентів з їхнім першим професійним святом, побажала наполегливості та цілеспрямованості у здобутті омріяного фаху.

Реклама
Читайте також:
Як рятували Чинадіївський замок "Сент-Міклош": історія Йосипа Бартоша

Продемонстрували студенти таланти під час представлення своїх груп. Туристи виконали авторську пісню «У поході…», а представники напряму «Готельно-ресторанна справа» порадували присутніх танцювальним тематичним флешмобом. Своєрідний «батл спеціальностей» завершився дружнім «сімейним» фото.

Обов’язковим елементом святкування стала посвята першокурсників у студенти факультету, проголошення «Клятви туриста», а також 10 заповідей справжнього студента від старшокурсників.

Реклама

По-справжньому згуртували першокурсників ігри та забави: вікторина «Перші кроки в туризмі», гра «Секрети рюкзака», «Хто швидше?» – дали можливість по-новому подивитись на кожного з нас, пізнати і розкрити нові грані характеру та проявити індивідуальність.

Не залишились осторонь, а були активними учасниками нашого свята і викладачі! Студенти-старшокурсники підготували для них цікаві настанови від студентів, інтелектуально-розважальну гру «Хто зверху?»,  а також захоплюючі передбачення на подальший та наступний навчальні роки. Комусь пощастило більше: «Вам на голову незабаром «впаде» премія. Тому необхідно ухилитися вліво, а то є ризик покалічитися», комусь менше – «Кожен день одна турбота – чекає з ранку вже робота».

«Справжній турист – ситий турист», – вирішили студенти факультету і влаштували кулінарні перегони «Нагодуй туриста!». Святкове меню складали бограч, сосиски, печена картопля та ін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно