Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Небезпечні віруси: коли буде пік захворюваності на грип

Небезпечні віруси: коли буде пік захворюваності на грип

Стартув новий епідсезон грипу в Україні. За прогнозами епідеміологів, наступного сезону на грип та ГРВІ в Україні перехворіє до від 5,4 до 6,7 мільйонів людей. Пік підйому захворюваності очікуються у грудні та наприкінці січня-початку лютого 2020 року. Цього року очікують на чотири штами грипу.

ВІДЕО ДНЯ

Минулого року, за офіційними даними, захворіли 119 тисяч закарпатців, тобто 10% населення області. По допомогу переважно звертаються, коли хворіють діти, але не виключено, що рівень захворюваності значно вищий, адже офіційну статистику ведуть за фактом звернень. На карантин торік закривали половину навчальних закладів області.

Головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк зазначив, що вже під час перших симптомів потрібно одразу звертатися до сімейного лікаря. Небезепека ще і в ускладненнях від вірусів, особливо для людей групи ризику.

Реклама
Читайте також:
Сезон грипу: закарпатців попереджають про небезпечні віруси

Окрему увагу звертають і на бактеріальні ускладнення: запалення легенів, отити, синусити, міокардити. Найважче переносять захворювання люди, які перебувають у групі ризику, тобто діти до 5 років, вагітні, особи віком більше 65 років та ті, у кого є хронічні захворювання.

Реклама

Цього року вакцина, поставки якої вже почалися, буде чотирьохвалентна. Вже з початку жовтня вона може бути доступна для придбання у аптечній мережі. Докладніше – у сюжеті каналу "М-студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно