Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Майк Тайсон – особливий захисник України

Майк Тайсон – особливий захисник України
ВІДЕО ДНЯ

Про незвичайного учасника бойових дій, захисника України із Закарпаття розповів Ярослав Галас. Майк – особливий захисник України. По-перше, він ром (тобто циган), а роми в лавах ЗСУ – величезна рідкість. Сам Майк каже, що був єдиним циганом у своїй частині, яка в 2015-му воювала на передовій у Луганській області, і що «всі навколо були просто в шоці». Він має всі підтверджувальні документи про участь у бойових діях і навіть заслужив Президентську відзнаку «За участь в антитерористичній операції». По-друге, прізвище Майка – Тайсон, тобто з одного боку він солдат, водій інженерно-саперного взводу танкового батальйону, а з іншого – справжній Майк Тайсон. Було так не завжди, при народженні Майк отримав звичайне закарпатське ім’я та прізвище угорського походження – Золтан Лакатош. 

Читайте також:
В Ужгороді збудують меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників України
Реклама

«Батьки мене кинули в пологовому, – каже Майк. – Потім я дізнався, що вони обоє померли: мама в лікарні від туберкульозу, а тато – у в’язниці. Я потрапив в інтернат, де всяке бувало – і клей нюхав, і курив. Поки не захопився Майком Тайсоном. Він мене фактично й змінив – п’ять років тому я кинув усе погане й почав активно займатися боксом. А потім вирішив змінити ім’я та прізвище».

Оскільки в українських документах передбачене й «по батькові», Майк вирішив записати ім’я свого батька – Калман (теж угорського походження) і залишився Калмановичем. А ще він зробив на обличчі татуювання – точно таке, як у свого кумира. Після служби в ЗСУ Майк повернувся в Ужгород і зараз працює вантажником на елеваторі. Але вірить, що це ненадовго: «Коли я стану великим боксером і зароблю гроші, частину заробітку буду віддавати на благодійність, щоб допомогти людям, які потрапили в складні обставини», –  каже Майк.

Реклама

Ось такий учасник бойових дій, захисник України із Закарпаття – Майк Калманович Тайсон.

Нагадаємо, що на Закарпатті відзначать День захисника України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно