Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Стан дороги, яку ремонтували на Мукачівщині за новою технологією, шокував закарпатців

Стан дороги, яку ремонтували на Мукачівщині за новою технологією, шокував закарпатців

Стан дороги, яку ремонтували на Мукачівщині за новою технологією, шокував закарпатців
ВІДЕО ДНЯ

Цієї осені на Закарпатті почали будувати дороги за канадською супердешевою технологією – із глини та спеціальної рідини. За технологією, глину перемішують зі спеціальною рідиною, яка перетворює матеріал на тверде покриття. Гарантія такого покриття, як запевняли в Закарпатській ОДА, 10 років, а вартість – у 5-6 разів менша за асфальтобетон.

Втілити у життя таку нову для Закарпаття технологію будівництва доріг вирішили на Мукачівщині, а саме у селі Лохово. Однак, вочевидь, щось пішло не так і експеримент не вдався. Про це повідомляє журналістка Тетяна Когутич.

Реклама
Стан дороги, яку ремонтували на Мукачівщині за новою технологією, шокував закарпатців – 04

Те, на що перетворився шлях після такого експерименту, по правді важко назвати дорогою. Вулиця Вакарова, довжиною у 2, 5 км, перетворилась на болотяну кашу. Особливо після першого снігу, який випав цього тижня.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті пропонують будувати дороги за канадською технологією – із глини та спеціальної рідини

12 сімей, які проживають по цій вулиці, уже три тижні залишаються відрізаними від цивілізації. Чому? А тому, що вулиця непроїзна в силу того, що її завалили болотом, яке так і не перетворилося в тверде покриття, що, в принципі, було неважко спрогнозувати. Люди ходять брудні пішки на роботу, діти в садок і школи, машини лишають поблизу, бо заїхати важко та й встрягнути можна. Але це ще півбіди. У вулицю вже три тижні не заїжджає сміттєвоз (причина та ж: бо підрядник не хоче застрягнути). Сюди, в разі чого не заїде ні швидка, ні інша термінова служба, – каже журналістка.

Голова села Василь Левицький запевняє, що він особисто та жителі вулиці Вакарова уже тиждень оббивають пороги у мукачівській РДА. Але наразі проблему на місцевому рівні вирішити не вдалося. Але в.о. голови РДА Андрій Данканич запевнив, що проблема вирішується.

Реклама
Стан дороги, яку ремонтували на Мукачівщині за новою технологією, шокував закарпатців – 05

"Підрядник ще минулої п’ятниці обіцяв людям на вулиці завезти поверх глини відсів, але в неділю вночі забрав техніку і його як вітром здуло. Зі слів голови, люди розлючені і обіцяють, що коли до понеділка на цей дорожній колапс не буде реакції обласного керівництва (якщо районне вирішити не в змозі) — замовлять грейдер і просто зсунуть цю глину з тої вулиці на проїжджу частину, якою на роботу добирається весь кущ — до траси, що веде на Мукачево чи на Ужгород", – зазначає Тетяна Когутич.

"Якщо ми не можемо їздити, хай усі потерплять", – кажуть обурені жителі Лохова.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно