Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві відкрили Центр громадськості та національних спільнот

У Мукачеві відкрили Центр громадськості та національних спільнот

У Мукачеві відкрили Центр громадськості та національних спільнот
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні в Мукачеві офіційно запрацював Центр громадськості та національних спільнот. Будинок збудований у 1930 році та занесений до списку пам’яток архітектури місцевого значення. Два поверхи, з двома конференц-залами на 20 і 100 осіб, уже оглянули представники влади та громадськості.

Три роки тому міська влада виділила кошти на виготовлення проекту. Ним була передбачена повна заміна даху із збереженням автентичного контуру та елементів декору, ремонт внутрішніх приміщень, що включає повний демонтаж старої штукатурки, оздоблення стін приміщень, перепланування із зведенням перегородок із цегли та гіпсокартону, демонтаж старих та влаштування нових підлог, заміна вікон із збереженням автентичних металічних жалюзі з клеймом виробника, заміна дверей із збереженням конфігурації, заміна горищного перекриття, ремонт та оздоблення фасаду, ремонт оздоблення дуфорта із збереженням та відновленням погонних ліпних виробів та гірлянд.

Реклама
Читайте також:
Продаж будівлі у центрі Мукачева викликав неабиякий резонанс

Оскільки ремонт таких об’єктів повинен залишати непорушним його оригінальність, враховувати стилістику і зберегти усі архітектурні деталі, складна конструкція даху і сама будівля після капітального ремонту повністю повторює контури та розкольоровку пам’ятки архітектури місцевого значення. Також завершені роботи по переплануванню внутрішніх приміщень із зведенням перегородок, виконано роботи по ремонту балкону внутрішнього двору, замінено вікна та двері, влаштували і внутрішню мережу електропостачання.

Реклама

Фахівці провели монтаж системи вентиляції, системи опалення, водопостачання та каналізації, сантехнічного обладнання. Коштом міського бюджету закуплено меблі та комп’ютерну техніку. Тут, за словами міського голови Андрія Балоги, зможуть працювати представники громадських організацій міста.

Також у місті створеного координаційну раду з питань сприяння розвитку громадянського суспільства про виконавчому комітеті Мукачівської міської рад. "Це консультативно-дорадчий орган, покликаний забезпечувати взаємодію громадського суспільства та влади", – підсумували у Мукачівській міськраді.

Нагадаємо, у Мукачеві розгорівся скандал, пов’язаний із родиною Балоги.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно