Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У кафедральному храмі ПЦУ в Ужгороді вперше відслужили Різдвяну Божественну Літургію 25 грудня

У кафедральному храмі ПЦУ в Ужгороді вперше відслужили Різдвяну Божественну Літургію 25 грудня

У кафедральному храмі ПЦУ в Ужгороді вперше відслужили Різдвяну Божественну Літургію 25 грудня

У середу, 25 грудня, в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного в Ужгороді Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви, на прохання ряду парафіян вперше було відслужено Різдвяну Божественну Літургію за новоюліанським календарем – 25 грудня.

ВІДЕО ДНЯ

Святкове богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волшина у співслужінні представників єпархіального духовенства: протоієрея Сергія Урсти, секретаря єпархіального управління, ректора Ужгородської української богословської академії, архімандрита Спиридона Дудина, т. в. о. намісника Свято-Миколаївського єпархіального чоловічого монастиря в смт. Чинадієво, протоієрея Олександра Смоліна, протоієрея Ростислава Криворучко та протодиякона Івана Жабляка.

Читайте також:
Чим відрізняється католицьке Різдво від православного: цікаві факти
Реклама

У молитві до новонародженого Спасителя нашого Ісуса Христа духовенство молилося за мир і благополуччя в Україні, за національну і духовну єдність української нації, за перемогу Українського війська над підступними московсько-путінськими окупантами і терористами, за збереження життя і повернення до своїх сімей всіх українських воїнів-захисників і полонених, за здоров’я та щасливе життя вірних і всіх наших рідних та близьких.

Під святковий спів церковного хору в храмі лунало радісне «Христос народжується! – Славімо Його!».  Ще одне богослужіння у кафедральному соборі проведуть 7 січня.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно