Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми

2019 рік забрав багатьох знаних закарпатців. Серед них і відомі лікарі, і правоохоронці, і письменники, і художники, і монахи, і поети, і військові, й музиканти, і чимало інших краян, яких добре знали не лише на Закарпатті, але й далеко за межами області.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, йдеться про музиканта Василя Кохана. Його не стало 16 січня 2019 року. Чоловік довго боровся з важкою недугою, але рак виявився сильнішою.

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 01
Реклама
Читайте також:
26 жовтня перестало битись серце прекрасної людини, актриси Інни Хоменко

Через кілька днів після цього, 23 січня, помер 51-річний артист балету Віктор Ледней. А вже 27 січня, на 63 році життя, покинув цей світ колишній військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник у відставці Ферко Михайло Андрійович.

Реклама
Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 02

Також у січня 2019-го помер знаний берегівчанин, власник нагороди "Почесний громадянин міста Берегова" Отто Людвигович Шобер. Пан Отто був відомим режисером-постановником, автором численних гуморесок, активним культурним та громадським діячем.

У квітні 2019-го не стало закарпатського письменника Юрія Чорі. Друзі та знайомі завжди запам’ятають його усміхненим та позитивним і це попри те,що у цієї людини була дуже важка доля.

Реклама

Того ж місяця помер активний громадський діяч, правозахисник, незмінний лідер ромської громади Перечина та Перечинського району Ігнат Тирпак.

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 03

А наприкінці травня не стало письменника, лауреата Шевченківської премії, нашого земляка Дмитра Креміня. Його твори виходили в перекладі англійською, латиською, словацькою, китайською, російською, білоруською, грузинською, осетинською, румунською та ін.мовами.

Читайте також:
Не стало почесного громадянина Ужгорода Лева Луцкера

У серпні 2019 відійшов у вічність шанований багатьма українцями уродженець Закарпаття – засновник Департаменту контррозвідки СБУ Віталій Хлевицький. Саме він був одним з перших, хто передбачив важливість інформаційної безпеки України в сучасних складних умовах.

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 04

А в понеділок, 14 жовтня, раптово обірвалось життя прокурора прокуратури Закарпатської області, радника юстиції Попович Ірини Іванівни. Їй було усього 45 років, більше 20 з яких, вона пропрацювала у органах прокуратури Закарпатської області.

Реклама
Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 05

27 жовтня не стало талановитого режисера, драматурга, який написав численні п’єси із привязкою до Закарпаття і, зокрема, Берегова, в якому він жив, Олександра Матея. Чоловік помер у 48 років.

У грудні минулого року акарпаття втратило лікаря від Бога, які народжуються раз у сторіччя, Михайла Черняка та насельника Ракошинського монастиря архімандрита Агапіта. Михайло Черняк усе своє життя присвятив медицині і порятунку людей.

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 06

Та якщо Михайло Черняк помер у поважному віці, то архімандрит Агапіт помер зовсім молодим внаслідок важкої виснажливої хвороби.

Непоправні втрати: Закарпаття попрощалося із видатними людьми – 07

Того ж місяця перестало битися серце відомої піаністка родом із Закарпаття Етелли Чуприк. Їй було всього 55 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно