Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прийняли за ворожий об’єкт: Іран визнав, що помилково збив український літак

Прийняли за ворожий об’єкт: Іран визнав, що помилково збив український літак

Прийняли за ворожий об’єкт: Іран визнав, що помилково збив український літак

Іран заявив, що літак Boeing 737-800 компанії «Міжнародні авіалінії України» ненавмисне збила іранська ракета, оскільки його прийняли за ворожий об’єкт. Таку заяву зробили у генеральному штабі Збройних сил Ірану. У заяві вказано, що іранські військові «ненавмисне» збили український літак, унаслідок чого загинуло 176 людей. Причиною назвали «людський фактор». Також зазначено, що відповідальних за трагедією буде покарано, а іранський уряд вибачається перед сім’ями загиблих. Іранські військові також повідомили, що в день аварії літака помітили зростання активності американських військових літаків навколо кордонів Ірану, а також помітили повітряні цілі, які начебто рухалися в бік іранських військових об’єктів. Низка оборонних центрів зафіксували посилену активність у повітряному просторі на своїх радарах, через що війська протиповітряної оборони Ірану були приведені в бойову готовність.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Опубліковано фото членів екіпажу, які загинули в авіакатастрофі під Тегераном

Далі уточнювалося, що збитий літак сплутали з ворожою ціллю після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції — військової структури Ірану, що діє паралельно зі збройними силами. «Військові були в стані найвищої бойової готовності. У таких умовах — через людський фактор і цілком ненавмисно — рейс було збито», — йдеться в заяві. Там також зазначається, що притягненням винних до відповідальності займатиметься юридичний відділ військ Ірану. Свої співчуття вже висловив міністр закордонних справ Ірану Мохамад Джавад Зариф: «Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування збройних сил: людська помилка під час кризи, спричинененої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народу, родинам усіх жертв та іншим постраждалим країнам». Він, утім, також додав, що людський фактор, який і призвів до трагедії, спричинила криза, викликана «авантюризмом США».

Реклама

Зі свого боку президент Ірану Хасан Роухані додав, що розслідування аварії триває, і винних буде притягнуто до відповідальності.

Реклама

Armed Forces’ internal investigation has concluded that regrettably missiles fired due to human error caused the horrific crash of the Ukrainian plane & death of 176 innocent people.Investigations continue to identify & prosecute this great tragedy & unforgivable mistake. #PS752 — Hassan Rouhani (@HassanRouhani) 11 января 2020 г.

Нагадаємо, що 8 січня в Ірані розбився український літак: загинули всі пасажири.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно