Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У кінотеатрах України стартував показ фільму, який знімали на Закарпатті

У кінотеатрах України стартував показ фільму, який знімали на Закарпатті

У кінотеатрах України стартував показ фільму, який знімали на Закарпатті

У Києві відбулася прем’єра української комедії "Мої думки тихі" молодого режисера Антоніо Лукіча. Стрічка вже завоювала увагу глядачів на Одеському міжнародному кінофестивалі, де отримала однойменний приз.

ВІДЕО ДНЯ

Про що фільм "Мої думки тихі"

Головним героєм стрічки – звукорежисер-фрілансер Вадим. Він записує різні звуки для канадської компанії. Від замовника він отримує неординарну пропозицію – записати голоси закарпатських тварин. З перспективою надалі виїхати у Канаду.

Реклама

Для Вадима це шанс чи не всього життя. Та за збігом обставин у поїздку він вирушає разом із матір’ю, що перетворює її у справжнє випробування для хлопця.

В основі фільму – реальна історія друга режисера, який дійсно записував голоси тварин. От тільки в подорож він їздив із батьком. Режисер Антоніо Лукіч розповів, що взяв його історію за основу. Адже в ній вдало поєднується дві сюжетні складові: драматична – це спілкування дітей та батьків, а також комедійна – сцени з тваринами.

Реклама
Читайте також:
На презентації фільму "Захар Беркут" влаштували грандіозне шоу

"Це історія про невимовлені слова. Про те, що ми багато думаємо того, що не можемо сказати людям, яких ми дуже любимо та цінуємо, а говоримо про якісь дурниці. От наш фільм – він про ці дурниці, про невимовлені важливі слова", – пояснив режисер фільму "Мої думки тихі" Антоніо Лукіч.

Історія легка для сприйняття і дуже знайома українському глядачу. Мовою кіно автори фільму показали прості буденні моменти із життя, а також особливості української природи та фауни.

Реклама

Як відбувались зйомки фільму

Головну роль у фільмі зіграв молодий актор Андрій Лідаговський. У коментарі журналістам розповів, що робота над фільмом – це окрема комедія.

"Казусні ситуації були з людьми, а тварини були дуже слухняними, робили все, що ми їх просили. Там є сцена, де я тону в болоті і болото було недостатньо глибоким, тому мене привалювали якимись дровеняками, щоб я потонув", – пригадав Лідаговський.

І для режисера, і актора, і оператора-постановника – це повнометражний дебют і досить вдалий. Фільм здобув приз глядацьких симпатій на Одеському міжнародному кінофестивалі. А також спеціальну премію журі на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, Чехія. А ще премію "Відкриття року" у національній премії кінокритиків кіноколо. Виконавиця головної ролі – заслужена артистка України Ірма Вітовська. Розповіла, що з молодими талантами працювати в задоволення.

"Це наслідки діяльності того, що кіно стало в топі для держави. В Антоніо є якась своя харизма і я дуже рада, що з ним співпрацюю, думаю, що буду ще далі", – сказала Вітовська. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно