Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Верховній Раді готують зміни для українських заробітчан

У Верховній Раді готують зміни для українських заробітчан

Згідно з офіційними даними, щорічно від 7 до 9 мільйонів українських громадян виїжджає на роботу за кордон, при цьому переважна більшість – це тимчасові трудові мігранти: люди, які циклічно їдуть на роботу в іншу країну на період від трьох до шести місяців. Однак нерідко заробітчани потрапляють на гачок шахраїв. Тим часом нардепи зайнялися правилами працевлаштування українців, які шукають роботу за кордоном. 

ВІДЕО ДНЯ

"Шахраї, які пропонують роботу в країнах ЄС із високим рівнем заробітної плати, беруть наперед гроші за свої послуги і потім зникають. Побороти це явище можна тільки забороною брати гроші з претендентів, оскільки в усіх країнах ЄС за послуги посередників платить роботодавець, для якого шукають працівників. Саме такий механізм повинен діяти і в Україні", – пояснює президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойников. Щоб захистити заробітчан, нардепи готують відповідний закон №2365, який вже зареєстрували у Верховній Раді.

Читайте також:
Важливо для заробітчан: інформація, яку варто знати
Реклама

Автори нового закону ставлять перед собою мету – перемогти шахрайство у сфері пошуку роботи за кордоном. А саме заборонити кандидатам оплачувати послуги фірм для пошуку рекрутів – ця ноша переходить на плечі роботодавців. Проєкт закону, пропонує відразу кілька важливих нововведень:

  • агентство не братиме гроші з претендента. Всі витрати бере на себе роботодавець, який і шукає людину;
  • якщо ж компанія спробує вимагати гроші, то її оштрафують – від 34 до 50 тисяч гривень;
  • компанія-посередник зобов’язана надати трудовий договір зрозумілою для працівника мовою. Також вона повинна надати договір про співпрацю з потенційним роботодавцем;
  • посередник зобов’язаний розповісти здобувачу абсолютно всю необхідну інформацію – формат майбутньої роботи, умови проживання, наявність будь-яких міжнародних договорів між Україною та країною перебування;
  • у ситуації, коли здобувач приїздить на місце роботи, а умови не відповідають його очікуванням – то він не зобов’язаний там працювати.
Реклама

За словами нардепів, цей закон планує захистити заробітчан від шахраїв. Більше розкажуть журналісти "М-студіо".

Нагадаємо, в Угорщині заробітчани побили роботодавців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно