Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вся Україна дізналася про маленьке село на Мукачівщині, в якому живуть щасливі люди

Вся Україна дізналася про маленьке село на Мукачівщині, в якому живуть щасливі люди

Вся Україна дізналася про маленьке село на Мукачівщині, в якому живуть щасливі люди

Закарпатські щасливці. Саме так називають жителів гірського села в Мукачівському районі. Вважають, що саме там живуть найщасливіші люди в Україні. 20 км від траси і в кількох кроках від лісових хащ розташоване село Щасливе, що на Закарпатті. Ще 70 років тому тут було тільки 50 хат. Нині в Щасливому проживає 360 людей.

ВІДЕО ДНЯ

Кілька кілометрів бездоріжжя – і ось перша хата. Щоб дістатися до неї, треба йти глиняною стежкою. На просторому подвір’ї гуляють кури й коза. На ґанку журналістів зустрічає господиня. Привітно відчиняє ворота. Розповідає свій рецепт щастя.

Читайте також:
Вся Україна дізналася про закарпатське село, в якому виготовляють ароматні приправи
Реклама

"Точно щаслива, туй мені нико не докучає, маю корову, козу маву, бика. Свинюсь ме зарізали, всьо маву, від чистого серця від щирої душі", – говорить Марія Гарагонич, жителька села Щасливе (пряму мову збережено).

Мешкає із зятем і внуком. Кілька років тому померла донька й чоловік. Горе відпустила. Знову почала жити. Часу сумувати немає. Роботи багато – господарство велике. 

Реклама

Трохи далі на подвір’ї однієї з хат порається у винограднику Іван Шуха. Він – один із найстарших жителів села. Йому 82 роки. "Я досі роблю армійську зарядку. Починаючи від розминки. Є 14 або 15 вправ. Далі – присідання. І посміхатися обов’язково треба", – говорить Іван Шуха, житель села Щасливе.

Читайте також:
На Закарпатті є село, в якому живуть 65 пар близнюків

Робота, зарядка, усмішка – це перші рецепти щастя від місцевих жителів. Про рецепти щастя місцевих знають і в навколишніх селищах. Кажуть, люди тут дивакуваті. Не сумують через буденні негаразди, дорогий хліб чи брак грошей.

Реклама

Місцеві розказали журналістам телеканалу "Інтер" і легенду про назву села. Раніше воно Серенчливим звалося. Більше про маленьке село Щасливе на Мукачівщині – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно