Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через погану видимість у горах заблукали туристи

Через погану видимість у горах заблукали туристи
Впродовж вихідних і святкових днів гірські рятувальники двічі допомагали туристам.
ВІДЕО ДНЯ

Впродовж вихідних і святкових днів гірські рятувальники двічі виходили в гори для надання допомоги туристам, що блукали Карпатами. Так, надвечір 8 березня надійшло повідомлення про те, що під час катання на лижах в районі гори Драгобрат Рахівського району втратив орієнтир на місцевості та заблукав мешканець міста Києва.

Повідомлення про це надійшло о 18:10 і вже через годину чоловіка було знайдено в задовільному стані в районі полонини Вурда. Далі гірські рятувальники супроводили 26-річного киянина до туристичної бази, де він зупинився.

Реклама
Читайте також:
Серед ночі рятувальники допомагали туристу, який потрапив у халепу

Наступна пошукова операція проходила в районі полонини Крачуняска, того ж Рахівського району. Цього разу в горах заблукали двоє лижників, що в умовах поганої видимості також тратили орієнтири та заблукали. 24-річний львів’янин та 35-річна киянка катались на лижах в районі гори Драгобрат. Трохи більше ніж за дві години туристів знайшли поблизу урочища Грегулець та доставили до безпечного місця.

Реклама

Загалом до пошуків залучалися 14 рятувальників Рахівської пошуково-рятувальної групи на двох одиницях техніки. Також у пошуках допомагали волонтери. Рятувальники Закарпаття нагадують, що у період погіршення погодних умов (снігопад, хуртовина, вітер) не варто виходити у гори для занять активними видами спорту. Краще перечекати негоду – і тоді прогулянка гірською місцевістю чи катання на лижах або сноуборді принесуть вам лише задоволення та втіху.

Нагадаємо, минулого тижня лижники знайшли в горах труп чоловіка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно