Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівники лісгоспів обурені звільненнями та занепадом галузі

Працівники лісгоспів обурені звільненнями та занепадом галузі

Працівники лісгоспів обурені звільненнями та занепадом галузі
ВІДЕО ДНЯ

До редакції «PMG.ua» надійшов лист від ДП «Великобичківське ЛМГ». Нижче подаємо оригінальний текст.

Звільнення директорів лісогосподарських підприємств – вся реформа? «Ми, працівники ДП «Великобичківське ЛМГ» голосували за Вас та Вашу команду, ми вірили Вам, надіялися на покращення життя та відношення до людей праці. Чому, в черговий раз, ви нас обманули?» 

Реклама

Працівники ДП «Великобичківськоге ЛМГ» звернулись до Президента  Зеленського, Прем’єра Шмигаля та Голови Державного Агентства лісових ресурсів Заблоцького.  Звернення колективу підтримали Рахівська РДА та Рахівська районна рада.

Колектив Великобичківського лісомисливського господарства  обурений тим, що Державне агентство лісових ресурсів не продовжило контракт з Юрієм Соймою, керівником підприємства, а час роботи якого  ЛМГ стало успішним підприємством з високими заробітними платами...

Реклама
Читайте також:
Лісівник вимагав 3 тисячі доларів за дозвіл на вирубку дубу

У зверненні йдеться: Держлісагентство України не звертає уваги на фінансово-економічні показники Великобичківського ЛМГ, не зважає на позицію працівників підприємства та представників органів місцевого самоврядування, натомість у своїх рішеннях керується інтернет-публікаціями так званих «громадських активістів», які свого часу були звільнені за крадіжки в лісовій галузі.

Працівники лісомисливського господарства обурені тим, що , цитата: «нова команда так званих «молодих реформаторів» лісової галузі розвалює один з секторів державної економіки, яка до цього часу працювала прибутково… З приходом до влади колишнього Прем’єр-Міністра Гончарука та Голови Державного агентства лісових ресурсів – всі важелі так званих реформ носять єдиний характер – звільнити директорів державних лісогосподарських підприємств, в той час, як галузь потерпає від серйозних проблем економічного розвитку, на які агентство не звертає увагу».

Реклама

Протягом семи років, коли на посаді керівника ДП «Великобичківське ЛМГ» був Юрій Сойма, середньомісячна зарплата штатного працівника з 2 745, 00 грн у 2013 році зросла до 15 366,00 грн у лютому 2020 року, підприємство сплачує податки, проводить лісозаготівлю, забезпечує місцеве населення робочими місцями

У зверненні, яке опублікували працівники Великобичківського ЛМГ задають питання: чому нікому не потрібні кваліфіковані керівники? Чому державні органи ідуть на поводу у так званих активістів, які роками ніде не працюють? Чому керівником підприємства хочуть зробити звільненого 10 березня за низькі фінансово-економічні показники, скандально відомого голову Ясінянського ЛМГ, який не допустив англійських журналістів та предствкників міжнародних громадських організацій на територію лісгоспу? 

Нагадаємо, від Рахівської РДА Агентство лісових ресурсів два рази отримало відмову на погодження звільнення  Сойми Ю.М., а Рахівської РДА, в свою чергу, зверталася до Держлісагентва проханням продовжити контракт Юрію Соймі. Однак там, очевидно, більше вірять дописам в інтернеті ніде не працюючих, свого часу звільнених за крадіжки лісу так званих «громадських активістів».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно