Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міністр охорони здоров’я України терміново звернувся до українців

Міністр охорони здоров’я України терміново звернувся до українців

Міністр охорони здоров’я України терміново звернувся до українців

Очільник МОЗ Ілля Ємець через спалах коронавірусу пропонує запровадити низку обмежень і закликає "діяти негайно". Про це він сказав у своєму терміновому звернення, оприлюдненому на сайті МОЗ. За його словами, необхідно закривати заклади громадського харчування та ТРЦ, працювати мають лише аптеки та продуктові магазини. Також необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
В Україні незабаром можуть закрити школи і обмежити масові заходи через поширення коронавірусу

"Лікарні мають бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації. Опрацьовувати необхідно тільки ургентні випадки. Всі планові заходи скасувати та направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією. Крім цього, МОЗ активно збирає найкращих епідеміологів України та включає їх до складу Оперативного штабу, щоб ми могли ще швидше реагувати на нові виклики, які перед нами ставить епідемія",– йдеться у повідомленні. 

Реклама

Ємець наголосив, що загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи. Світова спільнота не одразу розпізнала масштаби загрози. На гіркому прикладі інших країн ми бачимо, до чого може призвести зволікання. Кожна година може коштувати сотень, чи навіть тисяч людських життів. Тому потрібно діяти негайно, на випередження. Жорстко та без винятків. "Закликаю всіх українців не бути легковажними. Зараз ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких", – підсумував очільник.

Нагадаємо, що Укрзалізниця призупинила пасажирське залізничне сполучення з Польщею.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно