Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати ввели покарання за порушення правил карантину: штраф – до 34 тис грн.

Депутати ввели покарання за порушення правил карантину: штраф – до 34 тис грн.

Депутати ввели покарання за порушення правил карантину: штраф – до 34 тис грн.

Верховна Рада України під час позачергово засідання ухвалила законопроєкт, спрямований на запобігання поширенню коронавірусу в країні.

ВІДЕО ДНЯ

За цей документ проголосували 344 депутати.

Згідно із текстом законопроєкту, буде введене покарання за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади – штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів громадян (17-34 тисяч гривень), а для посадових осіб – від 2000 до 10000 неоподаткованих мінімумів громадян (34-170 тисяч гривень).

Реклама
Читайте також:
Володимир Зеленський оприлюднив важливе відеозвернення

Також буде змінена ще одна стаття Кримінального кодексу – за порушення санітарно-гігієнічних вимог, які спричинили або могли спричинити поширення коронавірусу можна отримати штраф до 51 000 гривень або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі до 3 років. Якщо унаслідок цих дій померли люди – позбавлення волі від 5 до 8 років.

Реклама

Законопроєкт передбачає звільнення від ПДВ ввезення з-за кордону лікарських засобів та медичного обладнання для боротьби із коронавірусом. Також їх звільнять від сплати мита.

Також у документі зазначається, що усі працівники, які на час карантину візьмуть відпустку за свій рахунок, то вона не буде врахована у загальний строк, який передбачається законодавством щодо таких відпусток на рік.

Окремо у законопроєкті йдеться і про електронні декларації – термін їх подачі буде подовжено до 1 червня 2020 року. Документ також дозволяє роботодавцям дозволити своїм працівникам працювати вдома. Кабмін зобов’язали встановити додаткові доплати медикам та окремим категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно