Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті церкви не зачиняють, але вводять певні обмеження: як діють храми в умовах карантину

На Закарпатті церкви не зачиняють, але вводять певні обмеження: як діють храми в умовах карантину

На Закарпатті церкви не зачиняють, але вводять певні обмеження: як діють храми в умовах карантину

Публічні Богослужіння у закарпатських греко-католицьких церквах відмінили за рішенням владики Мілана. Літургії на період карантину відбуватимуться за закритими дверима за участі священика, дяка і церківника. Закликають у цей час дивитися онлайн-трансляції, які доступні у мережі, та приймати духовне Святе Причастя.

ВІДЕО ДНЯ

Та все ж двері церков не зачиняють. Усі охочі можуть зайти помолитися і дотримуватися певних правил задля безпеки.

"Ми попросили у наших храмах забрати Ікони. Де, зазвичай, є цілування Ікон, є композиція з квітів. Для того, аби унеможливити такий контакт. На дверях сповідальниці – оголошення про карантин. Відтепер сповідати будуть тільки на відкритому повітрі", – мовить отець Владислав.

Реклама
Читайте також:
Влада Мукачева звітує про закриття 90% закладів міста

"На вулиці, де можна дотримати дистанції. І просимо наших служителів по мірі можливості вживати також маски. Окрім того, скасували щорічну Хресну Ходу вулицями Ужгорода", – додає він.

Реклама

При особистій молитві в церквах віряни повинні дотримуватися безпечної дистанції. На лавках священики поставили відповідні нагадування.

Єпископат римо-католицької церкви також закликає душпастирів обмежити участь у Святій Месі до 10 осіб. Проте храми не зачинятимуть. Священиків закликають створити безпечні умови для сповіді, подбати про дезінфекцію та відвідувати хворих. На час карантину скасували також катехизи для дітей і дорослих, паломництва та інші масові заходи.

Синод Православної церкви України ухвалив практичні настанови для священиків і вірян. Рекомендують припиняти проведення богослужінь у храмах або змінювати порядок так, щоб у них брали участь не більше 10 осіб. Також на період карантину Причастя можна давати в руки, для обтирання губ використовувати одноразові серветки, які потім треба спалити в чистому місці, для запивання використовувати одноразовий посуд, – рекомендують у ПЦУ.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно