Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чехія оприлюднила план виходу з карантину

Чехія оприлюднила план виходу з карантину

Уряд Чехії оприлюднив план щодо подальшого ослаблення карантинних заходів, введених для боротьби з коронавірусом. Міністр промисловості, торгівлі та транспорту Карел Гавлічек сказав, що карантин буде знято в п’ять етапів, починаючи з 20 квітня.

ВІДЕО ДНЯ

У понеділок відкриються фермерські ринки, майстерні і відновиться професійна спортивна підготовка з невеликими групами спортсменів.

"Ми розділили ділову активність на п’ять груп. З 20 квітня почнуть працювати всі ремісничі майстерні, салони з продажу автомобілів, а також будуть відкриті фермерські ринки. Заняття спортом професійних спортсменів, а також весілля до 10 осіб будуть дозволені", – сказав Гавлічек.

Реклама
Читайте також:
Чехія продовжила карантин, але із певними послабленнями

За словами міністра, ще одна хвиля зняття обмежень почнеться 27 квітня. З цієї дати відкриються роздрібні магазини площею до 200 квадратних метрів, якщо вони не знаходяться в торгових центрах площею понад 5000 квадратних метрів, тобто магазини, які мають прямий доступ з вулиці.

Реклама

"У понеділок, 11 травня, ми пропонуємо відкрити магазини площею до 1000 м², якщо вони не знаходяться в торгових центрах площею понад 5000 м², ми також відкриємо автошколи, тренажерні зали, фітнес-центри без роздягальні", – зазначив Гавлічек.

З 25 травня уряд пропонує відкрити перукарні, солярії, масажні та аналогічні послуги, а також музеї, галереї та зоопарки.

Читайте також:
Документи на перебування українців в Чехії будуть продовжені на період пандемії
Реклама

Завершальний етап пом’якшення запланований на 8 червня, коли знову будуть відкриті всі заклади в торгових центрах площею понад 5000 квадратних метрів, торгові центри, ресторани, кафе, винні бари, готелі, театри, а також туристичні маршрути.

Публічні заходи будуть обмежені групами до 50 осіб. "Цей сценарій заснований на умовах, що епідемія буде перебувати під контролем, як це було досі", – попередив Гавлічек.

Уряд Чехії почав послабляти карантин минулого тижня, дозволивши відкрити деякі магазини. Крім того, починаючи з вівторка, чехам було дозволено виїжджати за кордон з "обгрунтованих" причин, таких як ділові поїздки або відвідування сім’ї, за умови, що після повернення вони проходять 14-денний карантин.

Нагадаємо, Європейський Союз може залишити кордони закритими до вересня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно