Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Що про вас знає держава: в Україні запрацював "кабінет громадянина"

Що про вас знає держава: в Україні запрацював "кабінет громадянина"

Що про вас знає держава: в Україні запрацював "кабінет громадянина"

На порталі "Дія" запустили кабінет громадянина України, де міститься інформація з різних державних реєстрів – електронні документи громадян, дані про їхню нерухомість, землю, бізнес, авто. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram. Далі подаємо текст, який оприлюднив Федоров.

ВІДЕО ДНЯ

"Більше 200 реєстрів збирають дані про українців. Мені здається, що ми лідери, як мінімум, в Європі, з точки зору кількості державних баз даних.

Раніше кожне міністерство плодило новий реєстр як інструмент заробляти гроші. І чим більший у них безлад, тим довше і більше можна заробляти. А вартість підтримки? Ви собі не уявляєте, сотні мільйонів. При цьому технічний стан реєстрів жахливий.

Реклама
Читайте також:
На сайті президента з’явилась важлива новина для тих, хто повертається в Україну з-за кордону

Ми працюємо над наведенням ладу: провели аудит, розробили концепцію єдиного реєстру народонаселення, покращуємо якість даних, здійснили тестову верифікацію даних. Цей напрямок заслуговує окремого серіалу.

Реклама

Але ми точно обрали шлях зменшення кількості реєстрів, їх "укрупнення" та підвищення рівня безпеки. І дуже важливо, щоб кожен громадянин знав, якими даними володіє про нього держава, хто з чиновників переглядав особисті дані та навіщо.

На порталі "Дія" вже запустили кабінет громадянина, де можна подивитися, яка в тебе нерухомість, електронні документи, авто, земля, бізнес. Список даних буде розширюватися. Це початок.

Читайте також:
В Україні введуть електронний паспорт: як він виглядатиме
Реклама

Якщо, наприклад, ви володієте квартирою, але дані про неї не відображені в кабінеті, це означає, що її немає в електронному реєстрі. А право власності є тільки в паперовому вигляді, в архіві. Відсутність даних в реєстрі – це ризики рейдерства та взагалі втрати прав власності, якщо щось станеться з тим самим архівом.

Тому реєструйтесь на порталі, використовуючи електронний підпис або BankID, та дізнавайтесь якість даних, якими володіє про вас держава".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно