Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На сайті президента з’явилась важлива новина для тих, хто повертається в Україну з-за кордону

На сайті президента з’явилась важлива новина для тих, хто повертається в Україну з-за кордону

На сайті президента з’явилась важлива новина для тих, хто повертається в Україну з-за кордону

Українці, які повертаються додому з-за кордону, повинні будуть пройти самоізоляцію з використанням мобільного додатку «Дія», який був нещодавно запущений.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йшлося на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Лише 10-15% осіб, які подорожують за кордон, не мають смартфонів, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Ці люди проходитимуть обсервацію в класичному форматі – тобто проживатимуть у підготовлених державою приміщеннях. Додаток «Дія» дасть змогу відбувати два тижні самоізоляції вдома.

Реклама
Читайте також:
Плюс 30 за добу: у Закарпатті різко зросла кількість хворих на COVID-19

«Завдяки застосунку «Дія» ми полегшимо процес ізоляції для українців. Нашим поліцейським та лікарям теж буде легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Ми розуміємо, що людям комфортніше перебувати вдома, ніж в обсервації. І це яскравий приклад того, як «Держава у смартфоні» осучаснює Україну», – зазначив Володимир Зеленський.

Реклама

Саме тому у громадян, які повертаються в Україну, перевірятимуть наявність встановленого додатку «Дія» у смартфоні.

Новація також допоможе розробити безпечний план перевезення осіб, які опинилися за кордоном у скрутному становищі.

«Якщо у нас є застосунок «Дія», можна потроху організовувати рейси з привезенням людей, які опинилися у складній ситуації за кордоном», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Реклама

«Звісно, ми маємо допомагати нашим громадянам за кордоном. Комусь потрібна операція, у когось сплив термін дії візи, у когось закінчилися гроші. Але привозити людей ми маємо у невеликих кількостях і так, щоб це було безпечно для громадян всередині держави. Треба піклуватися про українців і за кордоном, і вдома», – наголосив Володимир Зеленський.

Також на нараді повідомили, що партії засобів індивідуального захисту, які прибули протягом останнього тижня, були відправлені до регіонів напередодні. Сьогодні ж відбувається відвантаження ПЛР-тестів українського виробництва.

«Ми отримали дві тисячі наборів для проведення 200 тисяч ПЛР-тестувань. Усе це – українського виробництва і вже скоро вирушить у регіони», – повідомив секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно