Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українська влада не хоче, аби заробітчани виїжджали з країни

Українська влада не хоче, аби заробітчани виїжджали з країни

Чинна влада України не хоче, аби заробітчани виїжджали з країни. Як альтернативу їм збираються запропонувати дешеві кредити малому та середньому бізнесу, а також доступну іпотеку.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповів заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко. За його словами, упродовж двох останніх тижнів ОПУ разом із Міністерством фінансів відпрацьовують завдання президента щодо дешевих кредитів.

"Президент їм ставить завдання, щоб у нас були реально дешеві кредити – під 5-9%. Кредити видаватимуть малому та середньому бізнесу. А протягом одного-двох днів буде пропозиція дешевої іпотеки для населення – в районі 10%", – зазначив Тимошенко.

Реклама
Читайте також:
"Кріпацтво повернулось": реакція соцмереж на рішення влади заборонити заробітчанам виїжджати за кордон

Заступник голови Офісу президента додав, що зараз, за ​​версією влади, краще для українців бути в країні, незалежно від того, заробітчани вони чи ні. За його словами, держава хоче зрозуміти причину виїзду українців за кордон. Якщо будуть офіційні запити на довгострокову роботу, їх розглянуть МЗС і уряд.

Реклама

"Ми не хочемо, щоб це були туристи, які через три дні або тиждень повернуться в країну, і ми не будемо знати, що з ними робити. Ми тільки налаштували нормальну систему обсервації завдяки додатку "Дій вдома", – каже керівник ОПУ.

Також Тимошенко повідомив, що рішення просто заборонити виїзд немає, тому що не можна людям заборонити вилітати. Однак можна цей процес обмежити.

Читайте також:
Уряд почав переговори з країнами ЄС, які хочуть запросити українців на сезонні роботи
Реклама

Раніше у Кабміні підкреслювали, більшість країн закрили свої кордони у межах боротьби з коронавірусом. Щоправда, є і такі, які попри закриті кордони, готові прийняти українських робітників. І вони надсилають до Кабміну відповідні запити.

В уряді на це відповіли, що є готовими розглядати кожен такий запит. Але ухвалюватимуть рішення точково: виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та за дотримання певних умов.

Крім того, роботодавець має забезпечити належні умови проживання, праці, медичного обслуговування. Простежити за ситуацією повинна влада країни, що прийматиме українців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно