Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді вшанували ветеранів Другої світової війни

В Ужгороді вшанували ветеранів Другої світової війни

75-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та День пам’яті і примирення відзначаємо цими днями. Урочисті заходи відбулися сьогодні і в Ужгороді, однак через пандемію COVID-19 вони не були як завжди масовими.

ВІДЕО ДНЯ

Голова Закарпатської обласної адміністрації Олексій Петров, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко, представники ветеранських організацій поклали квіти до пам’ятників "Україна – визволителям" на українсько-словацькому кордоні, "Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни" на площі Кирила і Мефодія та до Вічного вогню на Пагорбі Слави.

Читайте також:
Календар свят на травень 2020 року: що і в які дні відзначатимемо
Реклама

"8 та 9 травня, у День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшановуємо всіх, хто ціною свого життя і здоров’я виборов мир, подальший демократичний розвиток і благополуччя для багатьох країн, – відзначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Дуже великий внесок у перемогу над нацизмом зробив саме український народ, який втратив понад 10 мільйонів громадян, трагічні сторінки тих часів є у кожній родині.

Реклама

Сім із половиною десятиліть, які минули після завершення Другої світової війни, невблаганно наближають день, коли ми вже не матимемо жодного свідка тих буремних подій, тому дуже прошу шанувати наших ветеранів, допомагати їм.

Ці дати підкреслюють нам, що головна цінність – людське життя. І це – привід ще раз подякувати сьогоднішнім захисникам України, які боронять цілісність нашої держави на сході.

Миру усім нам! Вічна пам’ять і слава Героям!", – наголосив Богдан Євстафійович.

Реклама

Довідково: в Ужгороді зараз проживають 2272 ветерани війни, із них – 28 ветеранів Другої світової війни, а також 284, які мають статус "член сім’ї загиблого". До 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні чимало з них з ініціативи Ужгородської міської ради отримали продуктові набори, виплачено також щорічну разову грошову допомогу понад 1700 ветеранам війни на загальну суму 2 млн 727 тис 320 грн. за рахунок державного бюджету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно