Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чехія відкриває ресторани, торгові центри, кінотеатри та частково школи

Чехія відкриває ресторани, торгові центри, кінотеатри та частково школи

Чехія відкриває ресторани, торгові центри, кінотеатри та частково школи

Чехія розпочала наступний етап карантинних обмежень. Зокрема, відкриються ТРЦ, ресторани з літніми майданчиками та кінотеатри. У Чехії починається наступний етап послаблення карантинних обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні відкриваються торгові центри, перукарні, ресторани та паби, які мають літні майданчики. Також – кінотеатри, музеї та театри. Дозволили масові заходи за участі не більше 100 осіб, включно зі спортивними тренуваннями та подіями, релігійними заходами, весіллями. Водночас, у разі участі в таких заходах люди зобов’язані носити маски, дотримуватися дистанції та заходів особистої гігієни.

Читайте також:
Відкрили літні майданчики кафе і ресторанів: які заклади вже працюють у Мукачеві
Реклама

Послаблюються обмеження на кордоні і частково відновлюється міжнародне пасажирське сполучення. Стають можливими поїздки автобусами та залізницями – поки що лише до Німеччини, згодом – до Австрії. Компанії можуть відновити авіарейси до деяких міст Європи.

Частково відкриваються школи: відновлюють навчання учні випускних класів середньої та старшої школи, але у класі одночасно знаходитимуться не більше 15 людей. Термін дії надзвичайного стану, запровадженого Чехією у зв’язку з епідемією, спливає 17 травня.

Реклама
Читайте також:
Словаччина, Чехія та Австрія обговорюють взаємне відкриття кордонів

Останні 10 днів у Чехії щоденно реєструють менше 100 нових заражень коронавірусом. За словами головного епідеміолога, заступника міністра охорони здоров’я Романа Примули, якщо після цього послаблення щоденна кількість випадків зросте до 400 і більше – обмеження відновлять.

Якщо ж ситуація не зміниться, наступний етап послаблення обмежень відбудеться 25 травня: відкриються готелі, ресторани зможуть приймати відвідувачів і всередині, дозволять масові заходи за участі до 500 осіб.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно