Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Новий ЦНАП – нові можливості: як реформа децентралізації спрощує життя жителям Вільховецької ОТГ

Новий ЦНАП – нові можливості: як реформа децентралізації спрощує життя жителям Вільховецької ОТГ

Новий ЦНАП – нові можливості: як реформа децентралізації спрощує життя жителям Вільховецької ОТГ

Наближення адміністративних послуг до громадян, зручне та спрощене їх надання – це все переваги створення ЦНАПів (центрів надання адміністративних послуг) у об’єднаних територіальних громадах. Тепер, щоб отримати потрібну послугу, жителям населених пунктів ОТГ не треба їхати в районний центр чи ходити по кабінетах різних установ.

ВІДЕО ДНЯ

Значно простіше можна отримати необхідні послуги в ЦНАПах. Один з таких нині успішно функціонує у Вільховецькій ОТГ Тячівського району.

Новий ЦНАП – нові можливості: як реформа децентралізації спрощує життя жителям Вільховецької ОТГ – 01
Реклама

Як розповів керівник ЦНАПу Вільховецької об’єднаної територіальної громади Іван Мандзюк, ЦНАП розпочав свою роботу по виготовленні закордонних та українських паспортів у Вільховецькій ОТГ з початку жовтня 2018 року. І вже за місяць, 6 листопада 2018 року, було вручено перший паспорт своєму власникові.

Читайте також:
В ЦНАПі Мукачева надають понад 300 адмінпослуг
Реклама

 

За майже рік роботи, станом на 20 вересня 2019 року, завдяки функціонуванню ЦНАПу понад 805 тис. грн. надходжень отримав місцевий бюджет, видано 660 українських та 3600 закордонних паспортів.

Новий ЦНАП – нові можливості: як реформа децентралізації спрощує життя жителям Вільховецької ОТГ – 02
Реклама

Загалом послугами паспортного столу у ЦНАПі скористалося понад 5 200 осіб. Через рік Центр надання адміністративних послуг переїхав у відремонтоване приміщення колишнього Будинку культури. Ремонт ЦНАПу проводився за кошти місцевого бюджету, а також за підтримки програми “U-LEAD з Європою”. За словами Івана Мандзюка, за підтримки цієї Програми ЦНАП Вільховецької ОТГ отримав меблі, комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення. 

Варто зауважити, що експертами U-LEAD  Центр надання адмінпослуг Вільховецької громади визнаний кращим серед ЦНАПів, які працюють у сільській місцевості України. Голова громади Михайло Цірик зазначив, що причин такого успіху є кілька: “По-перше, центр громади – село Вільхівці має вигідне географічне розташування. До головного населеного пункту громади легко дістатись з усіх сіл ОТГ. І через це село проходить основний автошлях. По-друге, ставлення спеціалістів ЦНАПу до своєї роботи. Це фахові люди, які швидко і доступно надають нашим жителям усі необхідні послуги. Адже вони пройшли програму з підвищення кваліфікації, яку розробили експерти Програми U-LEAD. По-третє, це сучасне приміщення європейського зразка, в якому є усі зручності”.

Читайте також:
Уряд схвалив перспективний план Закарпатської області

Наразі у Вільховецькій ОТГ є чимало планів щодо розвитку громади. Так, наразі планується запустити Сервісний центр МВС для реєстрації і перереєстрації транспортних засобів, створення автошколи, а також розміщення віддаленого робочого місця у селі Вільхівчик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно