Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії зняли більшість карантинних обмежень

У Чехії зняли більшість карантинних обмежень

У рамках чергового послаблення карантину, у Чехії зняли більшість обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу. Жорсткіші заходи збережуться лише в одному регіоні. Із 25 травня дозволені масові заходи за участі до 300 людей.

ВІДЕО ДНЯ

Більше не обов’язково носити маску на вулиці, але зберігається "масковий режим" у громадських приміщеннях та в транспорті. З цього правила також є винятки: маски не обов’язкові в офісах, якщо працівники знаходяться у більше ніж 2 метрах одне від одного, а також у школах.

Навчання відновили поки що лише першокласники та учні випускних класів – з обмеженням до 15 учнів у класі. Ресторани і бари вже відновили роботу, але поки що можуть бути відкритими до 11 вечора. Заклади, які "з віконця" продають їжу, мають подбати, щоб клієнти з придбаним товаром відходили від нього на щонайменш 10 метрів, щоб не заважати новим покупцям.

Реклама
Читайте також:
Чехія прийняла важливе для заробітчан рішення

Магазини відновили роботу із заходами безпеки. Наприклад, одяг можна міряти, але перед тим покупець має продезінфікувати руки, а приміряні і не куплені товари відкладають "на карантин" на 24 години.

Реклама

Власники магазинів та перукарень здійснюють температурний контроль і мають право не приймати відвідувача з підозрілими симптомами. У зоопарках та ботанічних садах діє обмеження на кількість відвідувачів за 1 день – не більше 150 на гектар площі.

Водночас, жорсткіші обмеження збережуть в окрузі Карвіна, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж у решті регіонів. Зокрема, там виявлено спалах коронавірусу серед шахтарів. Станом на неділю, захворювання підтвердили у 212 осіб – шахтарів та членів їхніх родин. 

Читайте також:
Наступного тижня Чехія послабить контроль на кордонах
Реклама

У вівторок Чехія повідомила про найбільше щоденне зростання кількості нових випадків зараження за останні чотири тижні, значною мірою – саме внаслідок спалаху серед шахтарів. Тут збережеться заборона на відвідання родичів у лікарні та масові заходи за участі більше 100 осіб.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що місцева влада, якщо вважатиме за необхідне, може повернути частину інших обмежень, проте, на його думку, ситуація в окрузі загалом не є небезпечною, йдеться про локальний спалах.

Наступний етап послаблення обмежень у Чехії запланований на 8 червня – дозволять заходи за участі до 500 людей, а після 22 червня, якщо ситуація не погіршиться – до 1 тисячі. Водночас, заборона на більші масові події, найбільш імовірно, збережеться до кінця літа.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно