Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину

Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину

Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину

Пандемія коронавірусу сильно вдарила по туристичній галузі. Тут і безгрошів’я, і зрив відпусток, і закриті кордони... Все це в комплексі призвело до того, що більшість людей залишаться у 2020 році без такого жаданого відпочинку. Мається на увазі планових відпусток, а не короткотермінових вихідних. Та все ж, є категорія громадян, яким вдасться поніжитись на березі моря. 

ВІДЕО ДНЯ

Експерти кажуть, що в цьому році найпопулярнішим напрямком стане внутрішній природний туризм. На це також розраховує українська влада.

Читайте також:
Україна готується до нового етапу пом’якшення карантину, але не всюди
Реклама

Відпочинок повинен бути безпечним

У перший день літа, 1 червня, в Україні набув чинності третій етап ослаблення карантинних заходів . Головним на цьому етапі стало повернення міжміського та міжобласного пасажирського транспорту – як автобусів, так і поїздів. Туристичний бізнес сподівається, що після ослаблення карантину українці кинуться в Карпати, на Азовське і Чорне моря та інші місця відпочинку в Україні.

Європейські країни, які стали українцям доступніші завдяки безвізу, поки не прагнуть відкривати кордони для України. Крім того, карантин знизив купівельну спроможність мандрівників.

Реклама
Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину – 01

В інтернеті курорти і готелі вже рекламують відпочинок влітку, закликають бронювати місця. Жителі півдня заманюють до себе туристів заявою МОЗ про те, що морська сіль і сонячне світло вбивають коронавірус.

Як сказала голова комітету підприємців туристично-готельної індустрії Торгово-промислової палати Алла Шаповалова, більшість готелів і баз відпочинку готуються почати роботу після останнього етапу виходу з карантину, який за планом повинен початися 21 червня.

Реклама

Однак пандемія коронавирусу посилила побоювання відпочиваючих щодо сервісу і безпеки українських курортів. Ще до коронакризи було багато нарікань на санітарні умови місцях відпочинку в Україні.

У Всеукраїнській асоціації туроператорів кажуть, разом с Держагентством розвитку туризму і Торгово-промисловою палатою готується маркування, своєрідний "знак якості", який будуть отримувати безпечні місця для відпочинку в умовах нової реальності. Однак незрозуміло, як дотримання нових стандартів буде контролюватися.

Читайте також:
Топ-7 яскравих місць у Закарпатті: куди поїхати й що побачити?

Відомий вірусолог, завідуюча відділом вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко говорить, що сонце і море точно не сподобаються коронавірусу, але все одно необхідно строго дотримуватися запобіжних заходів: дотримуватися соціальної дистанції і стежити за гігієною. Відпускати дітей грати з іншими дітьми на пляжі або дитячий майданчик з ослабленням карантину вона не рекомендує.

Куди поїхати на море

Відпочинок в Одесі. Якщо ви знаходитесь на стадії планування відпочинку і хочите провести кілька незабутніх днів або тижнів на курорті, який славиться багатою історією та власним колоритом, тоді зверніть увагу на перлину біля моря – Одесу.

Найдешевше проживання відпочивальникам обійдеться у приватному секторі і подалі від моря. Що ближче до моря, тим вищі ціни – 500-700 грн. за добу з однієї людини. У курортних готелях ціни куди вищі.

Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину – 02
Реклама

Ціни тут і далі взяті з сайту www.travello.com.ua

Відпочинок у Затоці. Затока – це курорт на березі Чорного моря в 60 км від Одеси. Широкі пляжі розташовані вздовж Будакської коси, яка розділяє Чорне море і Дністровський лиман. Курорт прекрасно підходить для сімейного відпочинку – пологе дно і піщані пляжі зручні для дітей. 

Оскільки тут можна відпочити дешево і якісно, очікується, що в 2020 році селище буде як і раніше залишатися фаворитом серед приїжджих. Як правило, відпочиваючі шукають недорогі, але цікаві місця для відпочинку. У цьому сенсі Затока знаходять особливу актуальність. Чисте, тепле море і доглянутий піщаний пляж – так в першу чергу оцінюють відпочинок в Затоці, пише Травелло.

Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину – 03

Відпочинок в Кирилівці 2020. Багато років туристів приваблює недорогий відпочинок в Кирилівці. Цей курортний регіон на березі Азовського моря давно відомий своєю гостинністю. Селище розташоване в Запорізькій області (Якимівський район). 

Невисокі ціни на відпочинок в Кирилівці – це один з багатьох вирішальних факторів. Різноманіття варіантів проживання задовольнить навіть найдосвідченішого відпочивальника.

Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину – 04
Реклама

Як бачите, пропозицій відпочинку в умовах карантину вдосталь. Головне пам’ятати основне правило – на першому місці повинна бути безпека. Якщо вже вирішили їхати на відпочинок, тоді ви маєте дотримуватись усіх рекомендацій МОЗ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно