Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відпочинок на українських курортах: чи зростуть ціни цього літа

Відпочинок на українських курортах: чи зростуть ціни цього літа

Відпочинок на українських курортах: чи зростуть ціни цього літа

Наразі зростання цін на відпочинок на вітчизняних курортах не прогнозується, ціни будуть співмірні з торішніми. Але, якщо попит зросте, то можуть змінитися і ціни. Про це в коментарі кореспонденту УНН повідомив президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич.

ВІДЕО ДНЯ

"Більшість відпочиваючих починають їхати на море в 20-х числах червня. На сьогодні, всі готелі готуються до прийому. Пару тижнів тому ми інспектували готелі, які готуються до сезону, вони були незаповнені гостями, зараз була інформація про порожні пляжі. Поки що збитки не дуже великі, особливо в тих готелях, які починають працювати трохи пізніше. Хтось каже про цифри мільярд – півтора мільярда доларів, але я не знаю, як це обчислено і не зрозуміло про які об’єкти йдеться – це готелі, ресторани, які недопрацьовували в карантин, чи є ці числа чисто туристичними втратами чи ні", – розповів він.

Читайте також:
Сонце, море, пляж: куди поїхати влітку на відпочинок в умовах карантину
Реклама

Крім цього, експерт додає, що зараз робити висновок про збитки курортних готелів рано. "Коли готелі заповняться до сезону, то тоді можна буде робити висновок про збитки. Зараз до прийому відпочиваючих готуються південні регіони: Затока, Коблево, курорти на Азовському морі. Окремий регіон – це Карпати, які менш сезонні, туди їдуть люди більш тривалий період. Є ще виїзди в цікаві місця на короткий час, такі як Львів, Кам’янець-Подільський. Вони в карантин не працювали", – зазначає Рудич.

Також Президент Української асоціації туристичних агентств додає, що на сьогодні попит не настільки великий, щоб стимулювати зростання цін.

Реклама
Читайте також:
Українцям дозволять відвідувати пляжі та купатися, незважаючи на пандемію COVID-19

"Ціни будуть співмірні з торішніми, всі відслідковують попит. Не зовсім зрозуміло, яким він буде. Ціни, скоріше, не зміняться, але якщо все ж підскочать, то це буде виключно ситуативно в зв’язку зі збільшенням попиту. Зараз попит не настільки великий, щоб стимулювати зростання цін", – акцентує увагу він.

Експерт зазначає, що у зв’язку пандемією діятимуть протоколи роботи готелів. "Є протоколи роботи готелів, вони прописуються і є приблизно однаковими у всьому світі. Так, раніше дозволялося заповнення 25%, потім 50%, зараз вже прийнято 100%. Повинен бути окремий вхід для потенційно хворих, окрема робота офіціантів і правила харчування", – підсумовує Рудін.

Реклама

Нагадаємо, цього літа у Мукачеві відкриють басейни з термальною і прісною водою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно