Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Дива не станеться", – віцепрем’єрка про перспективи відкриття кордонів ЄС для українців

"Дива не станеться", – віцепрем’єрка про перспективи відкриття кордонів ЄС для українців

"Дива не станеться", – віцепрем’єрка про перспективи відкриття кордонів ЄС для українців

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на переговорах в Брюсселі піднімала питання відкриття кордонів ЄС для українців і наразі рекомендує не чекати дива. Про це Стефанішина розповіла журналістам після завершення низки зустрічей в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна". 

ВІДЕО ДНЯ

За її словами, на зустрічах йшлося про поетапне відкриття кордонів після виходу з коронакризи. "Це питання обговорювалося з кількома єврокомісарами. І комісар Кіріакідес, і інші зазначили, що це суто технічний процес, тому ми намагатимемося максимально оперативно надавати всю інформацію про ситуацію з коронакризою в Україні та сподіватимемося, що це сприятиме якнайшвидшому відкриттю кордонів відповідно до рекомендацій ЄС", – розповіла віцепрем’єрка.

Читайте також:
Україна додала Чехію і ще 10 країн у список "червоної зони"
Реклама

Відповідаючи на запитання, коли можна очікувати відкриття кордонів з країнами ЄС, Стефанішина сказала, що процес буде поступовим.

"Я не буду оптимістична в цьому питанні – дива не станеться, і ми не прокинемося одним дивовижним ранком з відкритими кордонами на всій території ЄС. Це поступовий процес", – сказала Стефанішина. 

Реклама

За її словами, в Брюсселі було досягнуто домовленості щодо оперативного обміну статистичними даними й інформацією.  "Так, зокрема, в Україні – найнижчий рівень смертності, що є важливим показником. Ми також істотно підвищили можливості щодо тестування. Цю інформацію ми надаватимемо ЄС, і я сподіваюся, що це сприятиме поступовому відкриттю кордонів", – зазначила Стефанішина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно