Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Найвищий в Україні рівень колективного імунітету до COVID-19 фіксують у Закарпатті

Найвищий в Україні рівень колективного імунітету до COVID-19 фіксують у Закарпатті

Найвищий в Україні рівень колективного імунітету до COVID-19 фіксують у Закарпатті

В Україні рівень колективного імунітету до коронавірус в середньому становить 5,2%. Такі дані отримані лабораторією "Сінево" на основі результатів перших півтора місяці імунологічного тестування населення. Також опубліковано карту результатів по регіонах, згідно з якою найвищий рівень імунітету сформувався на Закарпатті – 25%, а найнижчий – Херсонська та Луганська області – 1%.

ВІДЕО ДНЯ

Понад 10 тисяч осіб в лабораторіях "Сінево" пройшли дослідження на антитіла G, які свідчать про наявність імунітету до COVID-19. Згідно з результатами, найвищий рівень колективного імунітету зафіксований у західному регіоні – близько 11%. 

Читайте також:
За добу у Мукачеві виявили одного хворого на COVID-19, п’ятеро містян одужали
Реклама

Найнижчий рівень колективного імунітету до коронавірус дослідники "Сінево" зафіксували в південному регіоні країни – в середньому 2%.

В інших регіонах (північ, центр, схід) рівень колективного імунітету становить 3-5%.

Реклама

При цьому найвищий відсоток антитіл G виявлено у дітей до семи років – 9%, у осіб віком від 8 до 20 років – 3,5%, від 20 до 40 років – 4%, від 41 до 60 років – 6%, в осіб у віці 60 років і старше – 7%.

Найбільший попит на виконання досліджень на імунітет до covid 19 спостерігався серед мешканців Києва. При цьому за результатами тестування у столиці позитивний результат аналізу на антитіла G був виявлений лише у 3% клієнтів, у Київській області – близько 7%.

За словами директора з розвитку "Сінево" Миколи Бутенко, результати перших півтора місяці тестування в Україні показали: статистика в країні порівнянна з ситуацією в світі.

Реклама
Читайте також:
Головний санітарний лікар України зробив резонансну заяву

"У середньому рівень колективного імунітету в Україні становить 5%. Наприклад, такий же показник колективного імунітету в Іспанії. Це дає підстави говорити, що сьогодні колективного імунітету в Україні фактично немає ", - сказав він.

При цьому Бутенко зазначив, що рівень колективного імунітету по країні істотно відрізняється залежно від регіону. Зокрема, в окремих містах Західної України – Ковель або Мукачево – кількість імунних осіб сягає навіть 20-30% і це дозволяє припускати, що жителі регіону, ймовірно, більш захищені перед другою хвилею епідемії.

"У той же час в Південній частині України середній рівень колективного імунітету становить лише 2%. Це свідчить про те, що населення регіону з вірусом практично не стикалося, і в разі другої хвилі цей регіон буде перебувати в зоні підвищеного ризику ", – наголосив Бутенко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно