Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати просять відновити габаритно-ваговий контроль на дорогах області

Закарпатські депутати просять відновити габаритно-ваговий контроль на дорогах області

Закарпатські депутати просять відновити габаритно-ваговий контроль на дорогах області

Про це йдеться у рішенні облради «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо негайного відновлення габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах області», яке адресоване до Міністерства інфраструктури України.

ВІДЕО ДНЯ

У документі наголошується, що за рахунок державного дорожнього фонду та місцевих бюджетів на території області забезпечується проведення робіт із реконструкції, капітального і поточного середнього ремонтів та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, – повідомляє пресслужба облради.

У зверненні, серед іншого, зазначається, що відповідно до чинного законодавства з 1 червня 2020 року введено обмеження руху великовагових транспортних засобів дорогами загального користування області.

Реклама
Читайте також:
На ремонт доріг Закарпаття буде виділено безпрецедентну суму грошей

На території області відповідно до повноважень управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області забезпечує габаритно-ваговий контроль за перевезенням вантажів великоваговим транспортом, використовуючи для цього три пересувні габаритно-вагові комплекси.

Реклама

Однак у 2020 році контроль за габаритно-ваговими параметрами транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування області згаданим управлінням не здійснюється. Зазначене зумовлено тим, що габаритно-вагові комплекси, згідно із вимогами Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні, з січня 2020 року перебувають на періодичному проведенні повірки (метрологічній атестації) такого обладнання.

Тим самим не забезпечується виконання вимог низки законодавчих актів, що регулюють питання збереження автодоріг загального користування та габаритно-вагового контролю за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування. Також є передумови вважати, що деякі водії великогабаритних транспортних засобів, знаючи про цю ситуацію, відчуваючи безкарність, здійснюють перевезення вантажів, вагові параметри яких значно перевищують нормативні.
Внаслідок цього інтенсивними темпами руйнується дорожнє покриття доріг, порушники законодавства у цій сфері не притягаються до відповідальності, до державного дорожнього фонду не надходять кошти за сплату штрафних санкцій тощо.

«Враховуючи зазначене вище, просимо доручити Державній службі України з безпеки на наземному транспорті вжити вичерпних заходів із прискорення проведення періодичної повірки пересувних габаритно-вагових комплексів та негайного відновлення проведення управлінням Укртрансбезпеки у Закарпатській області дієвого контролю за габаритно-ваговими параметрами транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування області», – акцентують депутати облради.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно