Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Україна з 1 серпня по-новому ділитиме країни на "червону" і "зелену" зони

Україна з 1 серпня по-новому ділитиме країни на "червону" і "зелену" зони

Україна з 1 серпня по-новому ділитиме країни на "червону" і "зелену" зони

З 1 серпня Україна змінить підхід до віднесення інших країн до червоної чи зеленої зони у зв’язку з епідемією COVID-19 і оновлюватиме списки раз на тиждень. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 29 липня.

ВІДЕО ДНЯ

"З 1 серпня в нас починають діяти нові правила… Щодо приїзду з закордону – з 1 серпня статистика буде оновлюватися раз на 7 днів (зараз оновлення відбувається раз на 3 дні), – зазначив Максим Степанов. – Також ми змінюємо показники: якщо на сьогодні ми вимірюємо кількість активних хворих у тій чи іншій країні, то з 1 серпня це буде повністю так само, як це відбувається у країнах Європи. Буде два показники, при перевищенні яких країна буде віднесена до червоної зони".

Читайте також:
Україна додала Чехію і ще 10 країн у список "червоної зони"
Реклама

Перший показник – приріст хворих за останні 14 днів, якщо він перевищує такий приріст на території України. Другий показник – відсоток (хворих) у країні за останні 14 днів у порівнянні з минулими 14 днями, якщо він буде більше 30%.

"За такими двома показниками ми будемо це вимірювати – і раз на 7 днів складати перелік країні (червоної і зеленої зони), щоб більше прогнозовано і більш зрозумілим був для наших громадян перетин кордону. Уся ця інформація є на сайті Міністерства охорони здоров’я. Отже якщо ви плануєте подорож, подивіться цю інформацію", – підсумував Максим Степанов.

Реклама

Степанов також додав, що й територію України з 1 серпня ділитимуть за 4 критеріями на зелену, жовту, помаранчеву й червону зони – і для перетину меж "червоної" і "зеленої" зони будуть встановлені відповідні пости на кордонах адміністративно-територіальних одиниць.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно