Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кілька осіб пропонували у центрі Мукачева перехожим "поворожити" або "зняти порчу"

Кілька осіб пропонували у центрі Мукачева перехожим "поворожити" або "зняти порчу"

Кілька осіб пропонували у центрі Мукачева перехожим "поворожити" або "зняти порчу"

Управлінням праці та соціального захисту населення Мукачівської міської ради спільно з представниками ювенальної поліції було виявлено дітей, які займались жебракуванням в центрі міста. Згодом відшукались і дорослі. Після встановлення їх особистостей, з’ясувалось, шо ця група з кількох осіб приїхала до Мукачева з Ужгорода.

ВІДЕО ДНЯ

За словами працівників навколишніх магазинів, вони вже тиждень тинялись по місту, пропонуючи мукачівцям "поворожити" та "зняти порчу" за певну грошову винагороду або прикраси, – інформує управління праці та соцзахисту населення м.Мукачева.

Читайте також:
Історія закарпатки шокувала всю країну
Реклама

"В черговий раз просимо містян бути обачними та не довіряти свою долю невідомим особам. У разі якщо стаєте свідками фактів жебракування дітей, невідкладно повідомляти на лінію 102", – зазначають в управлінні.

За втягнення неповнолітніх у злочинну чи іншу антигромадську діяльність Кримінальним кодексом України (ККУ) передбачено відповідальність. Зокрема, існує стаття 150-1 ККУ (“Використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом”), санкції якої передбачають для батьків чи опікунів дитини позбавленням волі на три роки. Якщо такі дії вчиняються щодо чужої дитини та при інших кваліфікуючих обставинах, то така особа може потрапити за ґрати на 10 років.

Реклама
Кілька осіб пропонували у центрі Мукачева перехожим "поворожити" або "зняти порчу" – 01

Стаття 304 ККУ передбачає покарання за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також спонукання до пияцтва, жебрацтва чи азартних ігор. Такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років, якщо ж вони вчинені щодо малолітньої особи батьком, матір’ю, вітчимом, мачухою, опікуном, піклувальником чи іншою особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого чи піклування про нього, то їм загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 10 років.

Змушування до жебрацтва також є одним із видів експлуатації людини і може кваліфікуватися як торгівля людьми (ст. 149 ККУ). Відповідальність за такий злочин – до 15 років позбавлення волі.

Реклама
Кілька осіб пропонували у центрі Мукачева перехожим "поворожити" або "зняти порчу" – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно