Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Змушували жебракувати: четверо закарпатців наживалися на людях із фізичними вадами

Змушували жебракувати: четверо закарпатців наживалися на людях із фізичними вадами

Змушували жебракувати: четверо закарпатців наживалися на людях із фізичними вадами

Правоохоронці вийшли на слід злочинного угрупування, що займалося вербуванням людей із фізичними вадами для жебракування.

ВІДЕО ДНЯ

"Нам вдалося встановити, що злочинний бізнес, побудований на жебракуванні, організували четверо осіб – уродженці міста Берегово Закарпатської області, – розповів начальник відділу БЗПТЛ Олександр Буняк. – Зловмисники, маючи на меті спільний умисел для власного збагачення, вступили в злочинну змову та займалися підшукуванням осіб із явно вираженими фізичними вадами, використовуючи уразливий стан останніх, здійснювали їх вербування, переміщення, забезпечували умови проживання та харчування. У подальшому активно використовували таких осіб для зайняття жебракуванням в Тернополі та інших містах України".

Читайте також:
Кілька прохачів милостині у Мукачеві зізналися, що їх примушують жебракувати
Реклама

За попередніми даними, на зловмисників працювали тринадцять осіб. Весь жебрацький дохід вони віддавали організаторам, натомість отримували дах над головою – це старий приватний будинок, який орендувався в Тернополі, та харчі. За підрахунками оперативників, дохід від жебрацького бізнесу був чималий. За день зловмисники заробляли від трьох до шести тисяч гривень. Факти передачі грошей жебраками організаторам поліцейські задокументували.

У ході санкціонованих обшуків, які одночасно проводилися у Тернополі та Чернівцях, і до проведення яких були задіяні бійці Корпусу оперативно-раптової дії та співробітники слідчого управління, вилучено мобільні телефони та грошові кошти. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 2 статті 149 ККУ - вербування, переміщення людей, вчинені з метою експлуатації, з використанням уразливого стану за попередньою змовою групою осіб.

Реклама
Змушували жебракувати: четверо закарпатців наживалися на людях із фізичними вадами – 01

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює прокуратура Тернопільської області. Вирішується питання щодо затримання організаторів злочинної групи в порядку статті 208 КПК.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно