Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Місцеві вибори 2020: поліція звернулась до жителів області

Місцеві вибори 2020: поліція звернулась до жителів області

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Виборчий процес пройде і на Закарпатті. Громадяни обиратимуть міських, сільських та селищних голів, депутатів рад об’єднаних територіальних громад.

ВІДЕО ДНЯ

Під час виборів поліція не втручатиметься у сам процес волевиявлення громадян, однак детально слідкуватиме за дотриманням законності виборчого процесу. Для цього працівники поліції стежитимуть за дотриманням правопорядку на кожній виборчій дільниці.

"Для запобігання вчиненню неправомірних дій, нагадуємо, що за порушення виборчого законодавства Законом передбачено як  адміністративну, так і кримінальну відповідальність", – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама
Читайте також:
Вибори голови Мукачівської ОТГ: стартові розклади

Злочином вважається перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача (ст.157 Кримінального кодексу України), надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, підсумків голосування (ст.158 ККУ), незаконне використання виборчого бюлетеня, голосування виборцем більше ніж один раз (ст.158-1 ККУ), незаконне знищення виборчої документації (ст.158-2 ККУ), порушення таємниці голосування (ст.159 ККУ), а також підкуп виборця (ст.160 ККУ).

Реклама

Адміністративна ж відповідальність передбачена за порушення права громадянина на ознайомлення зі списком виборців, за незаконну агітацію, зокрема в "день тиші", за виготовлення агітаційних матеріалів кандидатів (листівки, білборди, друковані ЗМІ) без належного їхнього оформлення тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно