Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У кінці вересня школи в Україні можуть закрити, – інфекціоніст

У кінці вересня школи в Україні можуть закрити, – інфекціоніст

У кінці вересня школи в Україні можуть закрити, – інфекціоніст

Ситуація з коронавірусом (COVID-19) в Україні з кожним місяцем погіршуватиметься. Такі невтішні прогнози дають інфекціоністи. Як повідомив в інтерв’ю "Главкому" керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, інфекціоніст Андрій Александрін, навчальні заклади в країні можуть закритися на карантин вже наприкінці вересня.

ВІДЕО ДНЯ

"Дитяче населення є однією з рушійних сил розповсюдження ГРВІ, зокрема й COVID-19. І найближчим часом зростання захворюваності за рахунок дитячого населення піде ще більше, бо хоч діти й не є групою ризику, вони є носіями. Діти можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Я впевнений, ситуація буде такою: 1 вересня діти пішли до школи, у кінці вересня всі школи закриються", – сказав він.

Читайте також:
Школярів та частину вчителів в Україні хочуть страхувати від COVID-19
Реклама

За словами Александріна, населення "дуже розслабилося", воно не довіряє центральній владі. "По-друге, за моїми спостереженнями, наразі величезна проблема – внутрішньоколективні спалахи. Одна хвора людина прийшла на роботу на велике підприємство, там почхала-покашляла, усіх позаражала, і за кілька днів отримала лабораторне підтвердження COVID-19. Ось вам і спалах", – зазначив лікар.

Він вважає, що суттєве погіршення ситуації з коронавірусом буде вже за кілька місяців. "Я не хочу лякати, просто як інфекціоніст розумію: у кінці жовтня – на початку листопада ми отримаємо точно таку ситуацію, яка була навесні в Італії чи Іспанії, коли до лікарні звозитимуть величезну кількість хворих, медики змушені будуть з трьох пацієнтів обирати одного, чиї шанси на одужання найвищі, і лікувати його", – додав Александрін.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно